DR beklager: Historie om stressede sygeplejersker var for ukritisk

DR "glemte at tage højde for", at der som regel er en dagsorden bag undersøgelser fra interesseorganisationer, siger nyhedschef

DR beklager nu, at de behandlede en opsigtsvækkende historie om sygeplejersker alt for ukritisk. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Historien handlede om, at mange sygeplejersker overvejer at sige op på grund af stress.

”Hvis en stor mængde sygeplejersker overvejer at sige op midt under en sundhedskrise, er det en vigtig historie. Men problemet i vores dækning er, at den kritiske vinkel er udeladt i artikler på DR’s hjemmeside og i flere indslag,” siger nyhedschef i DR Thomas Falbe til Kristeligt Dagblad.

”Når vi omtaler undersøgelser fra organisationer, skal vi forholde os utroligt kritisk til dem, for der er som regel en dagsorden bag. Det har vi glemt at tage højde for i det her tilfælde. Det er en klar fejl, at det ikke fremgår tydeligt af dækningen, at Dansk Sygeplejeråd er på vej med overenskomstkrav,” fortsætter han.

Historien baserede sig på en undersøgelse blandt 1.800 sygeplejersker fra Dansk Sygeplejeråd og blev lanceret i en række indslag på DR’s platforme, kun seks dage før at Dansk Sygeplejeråd skulle indsende deres overenskomstkrav.

Det møder blandt andet kritik fra professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet Kjeld Møller Pedersen.
”Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, fik lov til at udtale sig uden de berømte kritiske spørgsmål. Det er ikke nyt, at nogle sygeplejersker ønsker at sige op på grund af stress. Det nye er, at regionerne nu vil tvinge flere sygeplejersker over til intensivsengene med deraf følgende nye arbejdsgange, og at der skal indsendes krav til overenskomst. Jeg kunne godt have tænkt mig, at Danmarks Radio havde stillet flere kritiske spørgsmål. Det bliver præsenteret, som om det er corona, der presser sygeplejersker til at forlade faget, men mig bekendt har tidligere undersøgelser også vist, at en del sygeplejersker ønsker at finde andet job eller forlade faget,” siger Kjeld Møller Pedersen til Kristeligt Dagblad.

Thomas Falbe er også enig i, at det er en journalistisk stramning, når det af DR’s dækning fremgår, at det er coronakrisen, der får sygeplejersker til at sige op.

0 Kommentarer

Læs også

DR fjerner programmer efter voldsom kritik

DR fjerner programmer efter voldsom kritik

07. DECEMBER 2020