search

Avisen Danmark kritiseres for ”provokerende” jobannonce

Stillingsannonce fra Jysk Fynske Medier lokker med ”et levende arbejdsmiljø”. Men to af medarbejderne på annoncens bærende billede blev for nylig fyret. ”En fejl,” siger chefredaktør om billedvalget

Onsdag søgte Avisen Danmark nye medarbejdere i en annonce indrykket i Jysk Fynske Mediers dagblade – en nyhedschef, en nyhedsreporter og to journalister. Annoncens overskrift var ”Avisen Danmark vokser”. Ansøgere tilbydes at blive en del af et miljø med ”dygtige kolleger i et levende mediehus”.

Men internt blandt medarbejderne i Jysk Fynske Medier har annoncen mødt kritik, fordi to af de fire personer på billedet, der skal illustrere et ”levende mediehus”, blev fyret ved de seneste fyringsrunder.

Tillidsrepræsentant Lene Sarup kalder billedet ”uheldigt”, fordi det viser, at koncernen hellere vil slå stillingerne op end at tilbyde dem til fyrede medarbejdere.

”Kollegerne opfatter det som provokerende, at man efter flere fyringsrunder slår nye job op – i stedet for at tilbyde dem til nogle af de fyrede først,” siger Lene Sarup.

Og det er ”helt galt”, at tre af de fire på billedet er fyret eller ikke ansat i Jysk Fynske Medier mere, mener hun.

”To af dem blev fyret ved de seneste fyringsrunder,” forklarer Lene Sarup.

Det er en fejl

Peter Rasmussen, chefredaktør på Avisen Danmark, siger, at annoncen er blevet indrykket i alle Jysk Fynske Mediers dagblade.

”Det er en fejl, at billedet er blevet bragt. Det har ligget i HR-afdelingens database, og det er tilfældigt, at personerne optræder på billedet,” forklarer han.

Da man opdagede fejlen klokken 8 onsdag, blev billedet fjernet fra nettet med det samme.

”Der er taget hånd om det,” siger Peter Rasmussen.

Hvorfor slå stillingerne op i stedet for at tilbyde fyrede medarbejdere jobbet først?

”Jobbet bliver ikke tilbudt de fyrede først, men de er velkommen til at søge stillingerne på lige fod med de andre ansøgere”, forklarer Peter Rasmussen.

Men de kommer ikke i første række?

”De kommer først, hvis de har kvalifikationerne,” siger Peter Rasmussen, der forklarer, at Jysk Fynske Medier gør så meget som muligt for at finde nye job internt.

”Men det, vi søger, er til nogle andre jobfunktioner, så der er en logik i det,” forklarer han.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen