Weekendavisen har premiere på iPad i dag

En efter en forsøger de danske aviser sig med lanceringer til iPad. Fra og med i dag er Weekendavisen nu også tilgængelig som applikation via Apples appstore. Men der er ikke stort nyt.

En efter en forsøger de danske aviser sig med lanceringer til iPad. Fra og med i dag er Weekendavisen nu også tilgængelig som applikation via Apples appstore. Men der er ikke stort nyt.

For alle abonnenter af Weekendavisen er den nye iPad-app gratis, mens andre læsere kan købe iPad-udgaven i løssalg til samme pris som papiravisen. Det vil sige 42 kroner.

I sammenligning med prisen for iPad-aviser i USA er der stadig tale om særdeles høje stykpriser i Danmark. Eksempelvis koster et helt års abonnement på The Daily blot 39,99 dollar – svarende til 210 kroner om året. Og så får man altså en iPad-avis alle ugens dage. Ser vi på afdelingen for ugemagasiner, så kan Newsweek købes for 2.99 dollar pr. styk – knap 16 dansker kroner. Og endnu billigere, hvis man har et fast abonnement. 24 uger af Newsweek koster således under 80 kroner.

Endvidere så gør de amerikanske iPad-magasiner og aviser væsentligt mere ud af deres iPad-produkter. Man får simpelthen langt mere end blot avisen eller magasinet overført til iPad. Forbilledet i øjeblikket er blandt andet Sports Illustrated (se video).

Weekendavisen på iPad lover derimod alene, at man får den nuværende trykte avis og så kan man – som en slags iPad-bonus – søge i artiklerne, bladre mellem siderne og vælge at få overskrifterne vist på en liste.

"Trådløs, papirløs – og smuk! Sådan er vores nye udgave af Weekendavisen på iPad," siger chefredaktør Anne Knudsen i en pressemeddelelse, hvor hun tilføjer:

"Vi er glade for at kunne tilbyde en smuk og håndterlig iPad-udgave af avisen. Mange læsere har efterspurgt en iPad-udgave som supplement til papir-udgaven, e-avisen og lyd-udgaven, og nu har vi én, vi selv er tilfredse med. Så nu glæder vi os bare til at høre, hvad læserne siger."

Læs iøvrigt også Kim Elmoses seneste blog, hvor han fremhæver Al Gores' seneste iPad-applikation. 

0 Kommentarer