Vismænd: Nulmoms på dagblade er problematisk

Ordningen med nul-moms på de danske dagblade er stærkt problematisk, mener de økonomiske vismænd i ny rapport, der blev fremlagt i dag.

Ordningen med nul-moms på de danske dagblade er stærkt problematisk, mener de økonomiske vismænd i ny rapport, der blev fremlagt i dag.

Politikerne bør i det hele taget kaste et kritisk blik på alle de sær-skatteordninger, som gennem tiderne har sneget sig ind i det danske skattesystem.

Sådan lyder budskabet i dag fra de økonomiske vismænd, som blandt flere forslag kommer med et direkte angreb på nul-momsordningen for dagbladene.

"Udviklingen har betydet, at nogle af de mange særordninger er blevet overflødige eller direkte skadelige for økonomien," påpeger vismændene, der i dagens rapport blandt andet skriver, at skatteudgifterne til nul-moms-ordningen udgjorde 974 mo. kr. i 2006.

Dramaet om den danske mediestøtte er i øvrigt kun lige begyndt, skrev Information for nylig. Her opgjorde Ida Schultz blandt andet den omfattende mediestøtte til trykte medier, som udgør cirka 1,55 milliarder kroner.

Den direkte støtte er blandt andet tidsskriftsstøtte, distributionsstøtte, støtte til aviser i grænselandet samt en større pulje til Dagbladsnævnet, der støtter beviseligt trængende dagblade. Den indirekte støtte er primært 0-momsen for dagbladene, der ikke betaler moms af bladsalget. Herudover er der en sand underskov af vidt forskellige småordninger med hver deres særlige berettigelse.

Mediestøtten er i øjeblikket ved at blive kulegravet af et uafhængigt udvalg under Rambøll Management. I spidsen for den praktiske del af projektet står medieforskerne Anker Brink Lund og Preben Sepstrup.

Læs her dagens oplæg fra Det økonomiske Råd

0 Kommentarer