TV 2-journalist overfaldet på Christiania

En TV 2-journalist blev overfaldet og tvunget til at tage tøjet af, da han ville afsløre hashhandel på Christiania med skjult kamera. »Det har været ubehageligt og intimiderende for ham, det kan man nok sige sig selv,« siger kanalchef Mikkel Hertz.

En TV 2-journalist blev overfaldet og tvunget til at tage tøjet af, da han ville afsløre hashhandel på Christiania med skjult kamera. »Det har været ubehageligt og intimiderende for ham, det kan man nok sige sig selv,« siger kanalchef Mikkel Hertz.

En TV 2-journalist blev i går overfaldet på Christiania, skriver Ekstrabladet.dk.

Journalisten var på Christiania i anledning af Retsudvalgets besøg, men ville med skjult kamera afsløre, at lige så snart, politikerne forlod Pusher Street, genstartede hashsalget.

Men ifølge Ekstrabladet.dks oplysninger opførte han sig mistænkeligt, og da han blev konfronteret, blev det afsløret, at han havde et skjult kamera i et ur.

Overfaldsmændene stjal hans kamera og mobiltelefon, ligesom de tvang ham til at tage tøjet af. Ifølge DR.dk fik han dog "hevet tøjet af". Herefter blev han jaget ud af Christiania uden tøj på.

»Det har været ubehageligt og intimiderende for ham, det kan man nok sige sig selv. Vi giver selvfølgelig den hjælp som han skal have, støtter ham og har tilbudt psykologhjælp,« siger TV 2 News' kanalchef Mikkel Hertz til DR.dk.

TV 2 har anmeldt både vold og røveri til politiet.

»Vi ser alvorligt på sagen, og vi fornemmer at politiet gør det samme. Både på grund det, vores medarbejder er blevet udsat for og fordi det drejer sig om journalisters mulighed for at arbejde på Christiania. Vi er tidligere blevet udsat for lignende episoder,« siger Mikkel Hertz ifølge DR.dk.

Over for Journalisten.dk tilføjer Hertz dog, at han ikke kan genkende ordvalget "lignende episoder".

»Vi har før været generet på Christiania, men vi har ikke været ude for noget lignende,« siger han.

Læs også Journalisten.dks eget interview med Mikkel Hertz, som er lavet efter denne artikel er skrevet. 

2 Kommentarer

Bjarne Witthoff
10. JUNI 2012
Re: TV 2-journalist overfaldet på Christiania

Flemming Blanford skriver det helt rigtige. Hvordan det kan være journalisterne ikke beskriver. Hvordan det er kommet så vidt. kan også sige; hvordan kan det være Christianitterne ikke selv siger stop. Lidt er måske godt. Men for meget er som bekendt skidt for hele samfundet.

Journalisten.dk. er  godt. Fordi de lade folk komme til orde.

Og det er lige det der mangler. Journalister for åben skærm næsten på lige fod med deres læser. Bliver bekendt med. Vi borger gider ikke det mere. - Journalister skal tage sig sammen. Bringe budskaber frem om det som ligger bagved.

Førhen bliver alle indlæg. En avis ikke ville bringe. - Smidt i en papirkurv. – Også indlæg, der ønskede at afslører!

Flemming Blandford
10. JUNI 2012
Re: TV 2-journalist overfaldet på Christiania
I stedet for at hyle op om lovløshed på Christiania, Krigszone og milliard omsætning, skulle man måske prøve at lave noget virkelig journalistarbejde. Alle ved jo hvad der foregår på "staden". Det er der overhovedet ikke noget nyt i. Prøv dog at finde baggrunden for at det får lov til at ske. Der må jo virkelig være nogen der har stor interesse i at denne "milliard omsætning" for lov til at køre så gnidningsfrit som muligt. Kunne det tænkes at disse interesser måske have indflydelse på den indsats der bliver lagt for dagen? Det kunne være en virkelig spændende journalistisk nyhed i modsætning til en "kæmpe afsløring" af lovløsheden på Christiania. Der er ikke nogen der skal bilde mig ind at en flok Christianitter eller læderjakker, styrer denne forretning.