TV 2 Fyn: Vi burde have ladet forsvarsministeren komme til orde

Forsvarsminister Trine Bramsen kritiserer en artikel fra TV 2 Fyn i et opslag på Facebook. Redaktionen erkender at skulle have hørt hende, men afviser ellers kritik

”Har journalister et ansvar for en ordentlig og saglig debat? Det mener jeg. Derfor er det umådelig trist at TV 2 Fyn i jagten på likes i dag kører en historie, som de godt ved ikke er sand.”

Sådan lyder indledningen på et Facebook-opslag fra forsvarsminister Trine Bramsen (S), hvor hun deler et skærmbillede af en artikel fra TV 2 Fyn.

Af artiklen fremgår det, at Trine Bramsen er blevet kaldt i samråd, efter at forsvarsmediet OLFI har beskrevet, hvordan et dobbeltinterview med forsvarsministeren og den nye forsvarschef løb af sporet.

I artiklen kritiserer to ordførere Trine Bramsen, og de vil med samrådet sikre, at forsvarschefen har ytringsfrihed og mulighed for at tale frit.

Men Trine Bramsen selv bliver ikke hørt i artiklen, og det er altså faldet ministeren for brystet:

”For de har spurgt, altså til baggrund, men ikke taget det med i deres artikel og ikke givet mig mulighed for at svare. Derfor bringer de en urigtig artikel om mit samarbejde med styrelseschefen for Forsvaret,” fortsætter opslaget.

TV 2 Fyn bekræfter forløbet: At redaktionen har været i dialog med ministeriet og ministeren og har lavet en interviewaftale med forsvarsminister Trine Bramsen efter samrådet, der finder sted torsdag.

Skulle have indhentet en kommentar

Men forsvarsministeren burde være kommet til orde i forbindelse med den nye kritik fra de to ordførere. Der skulle ikke blot være citeret en flere dage gammel kommentar.

”Vi vurderer i forbindelse med optaktsartiklen, at kritikken ikke giver anledning til, at vi laver et nyt interview med hende før interviewet torsdag. Men set i bakspejlet og i bagklogskabens klare lys skulle vi have givet Trine Bramsen mulighed for at komme til orde,” siger Lasse Hørbye Nielsen, redaktionschef på TV 2 Fyn.

”Vi er i dialog med hende nu om at udkomme med en opfølgende artikel i dag, hvor hun kommer til orde,” tilføjer han.

Trine Bramsens påstand om, at artiklen ’ikke er sand’ og er ’urigtig’ kan redaktionschefen dog ikke genkende.

”Egentlig er jeg ret enig i det, Trine Bramsen skriver i sit Facebook-opslag. Både politikere og journalister har et kæmpe ansvar for en god og saglig offentlig debat.”

”Og jeg vil ikke lave en konflikt ud af det, men at Trine Bramsen kalder historien for urigtig, må stå for hendes egen regning, for der er ikke noget i den historie, som vi skriver, der er urigtigt. Hun kan være uenig i kildernes kritik. Fair nok. Men vi har ikke lavet en urigtig historie,” siger Lasse Hørbye Nielsen.

Journalisten har været i kontakt med Forsvarsministeriet, der ikke har noget at tilføje.

Trine Bramsen har i løbet af formiddagen opdateret sit opslag på Facebook, hvor hun skriver, at:

”TV 2 Fyn har beklaget, at jeg ikke kom til orde. Ret skal være ret – og fejl begår alle,” skriver hun.

 

0 Kommentarer

Læs også

Trine Bramsen langede ud efter TV 2 – hendes eget ministerium havde begået fejlen

Trine Bramsen langede ud efter TV 2 – hendes eget ministerium havde begået fejlen

21. DECEMBER 2020
<span class=Minkskandalen: Minister anklager DR for "ulødig journalistik"">

Minkskandalen: Minister anklager DR for ”ulødig journalistik”

01. DECEMBER 2020
Interview med ny forsvarschef endte med dobbeltinterview med ministeren

”Trykket stemning”: Trine Bramsen følte sig ydmyget under dobbeltinterview

28. JANUAR 2021