
Det var en betingelse for interviewet med forsvarschef Flemming Lentfer (th), at forsvarsminister Trine Bramsen (tv) var med under interviewet. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Hvad der egentlig havde været tænkt som et interview med den nye forsvarschef Flemming Lentfer, endte med et dobbeltinterview og en forsvarsminister, der forlod lokalet for at hente en pressemedarbejder ind og aflyste et nyt interview et par dage senere.
Det var Ritzau-journalist Thomas Hee, der ville lave interviewet med Flemming Lentfer i forbindelse med hans tiltrædelse den 1. december.
Men da Forsvarskommandoen efter en rum tid bekræftede en interviewaftale, var det med den betingelse, at forsvarsminister Trine Bramsen (S) skulle deltage.
Det fortæller Thomas Hee til forsvarsmediet Olfi.
Det var han egentlig ikke interesseret i, men endte med at sige ja og fokuserede så under selve interviewet den 1. december på at få svar fra Flemming Lentfer og ikke ministeren.
Men sådan blev det ikke.
”Det blev hurtigt sådan, at når jeg stillede mine spørgsmål, så svarede forsvarsministeren i stedet. Sådan var det i hvert fald med halvdelen af de spørgsmål, som jeg stillede,” siger Thomas Hee til Olfi.
Han lod ministeren tale ud, og så stillede han et nyt spørgsmål til forsvarschefen.
Da journalisten spurgte til den tidligere forsvarschef Bjørn Bisserup, gik interviewet galt.
”Da brød ministeren ind og sagde, at det synes hun ikke, at jeg skulle spørge om, for det her var et dobbeltinterview, som handlede om noget andet,” siger Thomas Hee til Olfi.
Thomas Hee blev irriteret over ministerens afbrydelse og sagde, at det ville forløbe mere glat, hvis hun ikke forsøgte at svare på spørgsmålene til forsvarschefen.
”Så blev hun sur, rejste sig og gik ud af ministerkontoret, mens hun sagde, at det var en klar aftale, at det skulle være et dobbeltinterview, som vi var i gang med,” siger Thomas Hee til OLFI.
Forsvarsministeren kom tilbage i lokalet med en pressemedarbejder, der var til stede under resten af interviewet, der ikke kom nogen vegne og endte med at blive til en ganske kort artikel fra Ritzau.
Sagen kunne være stoppet der, men Thomas Hee havde tre dage senere en interviewaftale med Trine Bramsen om en anden historie. Men da han ifølge en pressemedarbejder havde ‘ydmyget ministeren på hendes eget kontor’ var det vanskeligt at se, at interviewet kunne blive til noget.
Forsvarsministeriet har i en mail til Berlingske svaret, at:
”Ritzaus journalist fik tilbudt og takkede ja til et fællesinterview med forsvarsministeren og forsvarschefen. Hvis journalisten havde en anden dagsorden eller ikke ønskede at tale med forsvarsministeren, burde han have takket nej til tilbuddet med ministeren og styrelseschefen.”
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.