Efter november måneds fyringsrunde på Berlingske går Scanpix groft sagt fra at være et ekstremt veltrænet billedbureau med masser af faste kræfter til en lille væver sag med færre muskler.
Men trods fem fyringer og en frivillig fratrædelse er fremtiden ikke nødvendigvis fyldt med sorte skyer og balancegang på afgrundens rand, vurderer afgående tillidsmand Jens Nørgaard:
»Jeg tror ikke, at nedskæringerne vil få betydning for bureauets produkt,« siger han til Journalisten.
Samme mening har Niels Hjerrild, administrerende direktør på Scanpix:
»Vores kunder vil ikke komme til at mærke ændringerne. Det er mere indadtil i huset, at vi kan mærke det,« siger han.
Kun to faste fotografer tilbage
Udmeldingerne kommer på trods af, at Scanpix mister alle faste fotografer på nær to.
»Alt det, som vi tidligere selv leverede, vil bureauet nu bruge freelancere til. Det virker fornuftigt, for der er mange hamrende dygtige freelancefotografer ude i landet. Så det er nok en lidt mørk tid for de faste fotografer, men freelancerne går en gylden tid i møde,« siger Jens Nørgaard.
Han er en af mange medarbejdere, der som følge af De Persgroeps besparelser og omstruktureringer bliver sendt ud på BT’s og Berlingskes billedredaktioner. I Jens Nørgaards tilfælde hedder den nye arbejdsplads BT – en avis, han ellers forlod for 20 år siden, hvor han blev ansat på Nordfoto, der senere blev Scanpix.
»Det er aldrig rart at være i en situation som vores, men nu er vi ovre det værste, og jeg synes, at der er basis for noget godt på Berlingske Media. For eksempel skal vi nu sammen med journalisterne på de forskellige aviser opdyrke historierne, og jeg er sikker på, at samarbejdet mellem fotograferne vil fortsætte,« siger Nørgaard.
Scanpix var en succes
Under Lisbeth Knudsens ledelse blev alle fotograferne i det Berlingske Hus samlet i én redaktion: Scanpix.
Men selv om fotograferne nu bliver sendt tilbage på aviserne, ser hverken Jens Nørgaard eller Niels Hjerrild det som en nedadvendt tommelfinger til de sidste års arbejde.
»Det tager tid at samle en helt ny redaktion, men det korte af det lange er, at Scanpix fungerede. For eksempel er vi blevet enormt gode til video-delen af vores arbejde, hvorfor det godt kan ærgre mig, at vi ikke længere skal fokusere så meget på den del. Men sådan er virkeligheden – vi er blevet købt af nogle nye ejere, der har en anden strategi,« siger Jens Nørgaard.
Niels Hjerrild supplerer:
»Det har ikke været en fiasko at samle fotograferne på én redaktion, og der var mange gode argumenter for at fortsætte. Men med de nye ejere kom en anden strategi, som vi selvfølgelig følger.«
»Tidligere var strategien, at vi skulle lave en masse nyheder og billeder til mange forskellige kanaler. Nu har man valgt, at vi skal satse på vores store brands, og derfor giver det god mening at rykke fotograferne tilbage på aviserne,« fortsætter Niels Hjerrild.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.