Ti priser til taleradio – flest til Radio24syv

Der var usædvanligt mange priser til taleradio ved weekendens radiopriser. Radio24syv vandt seks og laver landets bedste live-radio. P1 vandt fire for bl.a. dokumentar. Radio24syv vandt for bedste morgenradio. P1 vil fremover styrke udviklingen af morgenfladen

Først var der en. Så var der to. Og til sidst seks i alt. For første gang blev Radio24syv fredag den radiokanal, der vandt flest af årets radiopriser.

Satireprogrammet 'Den Korte Radioavis' var kanalens helt store trumf med tre priser; Årets Radioprogram, Årets Satire og Årets Nyskabelse.

Det vækker stor tilfredshed hos administrerende direktør Jørgen Ramskov.

»Vi er enormt stolte af, at vi som så lille en kanal kan få så mange priser. Vi er også særligt stolte af at vinde årets nyskabelse, for vi har det som mål netop at være nyskabende. Og så er priserne et udtryk for, at vi har skabt en levende og aktuel radio, som vi hele tiden har satset på,« siger han.

Samtidig løb Radio24syvs konkurrent P1 med fire priser for Årets Dokumentar, Årets Feature, Årets Event og Årets Talent. Selv om det er færre end Radio24syv, er det fire priser mere end i 2014, hvor P1 ikke vandt nogen af priserne.

Kanalchef Anders Kinch-Jensen roser prisuddelingen for at have givet 10 af de i alt 15 priser til taleradio. I 2014 var der kun to priser til taleradio – de gik begge til Radio24syv.

»Det er godt for dansk taleradio. Isoleret set betyder priserne ikke så meget i forhold til lytterne, men den opmærksomhed, taleradioen får af branchen, er et godt skulderklap. Vi er jo kun to kanaler med taleradio, og alligevel henter vi samlet 10 priser,« siger Anders Kinch-Jensen.

Kamp om morgenfladen

På P1 er der dog en vis ærgrelse over, at 'P1 Morgen' ikke var i nomineret til prisen som landets bedste morgenflade. Det er kanalens flagskib, der skal tiltrække nye lyttere, forklarer Anders Kinch-Jensen. Derfor skal P1 have fokus på hele tiden at gøre programmet bedre.

»'P1 Morgen' er det vigtigste program for os, for det er her, der er flest lyttere, og hvor nye lyttere lærer os at kende. Hvis vi ser på det objektivt, så har Radio24syvs morgenflade udviklet sig mest det seneste år. Så det er retfærdigt, at de vinder. Jeg synes stadig, vores morgenflade er bedst, men vi skal også videreudvikle på det,« siger han.

Anders Kinch-Jensen varsler, at morgenfladen vil få et mere P1-agtigt udtryk.

»Vi er rigtigt gode til at afspejle det aktuelle nyhedsbillede, men vi arbejder på at få et tydeligere P1-særpræg i morgentimerne. Vi laver løbende programudvikling på alle vores flader, og lige nu er det især 'P1 Morgen', vi ser på.«

Der er en markant forskel på, hvilke genrer P1 og Radio24syv vandt i. Radio24syv er stærke på live-radio, mens P1 er stærke på dokumentar og monterede programmer.

Radio24syv-direktør Jørgen Ramskov så gerne, at kanalen styrkede sine dokumentarer, men han mener, det er svært at følge med P1.

»Vi er meget glade for det dokumentar, vi laver, men det er et område, hvor ressourceforskellen gør det svært at slå DR. Vi er stolte af at være nomineret og af det, vi leverer, men vi er også nødt til at se på ressourcerne,« siger han.

Nyt program på trapperne

Selv om Radio24syv vandt flest priser, vil kanalen fortsat satse og eksperimentere, understreger Jørgen Ramskov.

»Vi får kredit for de chancer, vi tager som radio. Vi fik mange priser for Den Korte Radioavis, som er et eksempel på aktuel satire, som vi skal lave, men som er svært. Der skal være dygtige folk på programmet, og de skal have modet til at fejle og satse. Og vi skal som radio også have modet og troen på det,« siger han.

Anders Kinch-Jensen mener, at fordelingen af radiopriser er udtryk for, at begge taleradioer er blevet stærkere til at formidle deres historier. Om P1 siger han:

»Vi er blevet bedre til at lave fortællende radio. Og vi vil være endnu bedre. Derfor er vi også ved at udvikle et helt nyt reportageprogram, som har premiere i januar. Det er udtryk for et ønske om, at vi kommer mere ud og afspejler det liv, der bliver levet lige nu.«

2 Kommentarer

Mads - Prix Radio
22. SEPTEMBER 2015
Juryen kan ses her http:/
Juryen kan ses her http://prixradio.dk/jury/
Preben Rehr
21. SEPTEMBER 2015
Stort tillykke til Radio 24/7
Stort tillykke til Radio 24/7. Som en voksen lytter fristes til at spørge til juryens gennemsnitsalder, da jeg personligt finder meget af 24/7 indhold for snæversynet og pubertært. Men som det fremgår i artiklen ”…er der en markant forskel på, hvilke genrer P1 og Radio24syv vandt i. Radio24syv er stærke på live-radio, mens P1 er stærke på dokumentar og monterede programmer.” Det hænger måske sammen med, at det kræver noget så gammeldags som indsigt og grundig forberedelse at producere kvalitetsradio med et omverdensperspektiv der rækker uden for Valby bakke og ikke har studieværtens blik vendt 180 grader mod sig selv. For det kan der gå meget lang og kedsomlig tid med.