Støjbergs spindoktor ser tilbage på 2018. Og frem mod at blive fyret i 2019

Næste års folketingsvalg betyder, at Mark Thorsen på et tidspunkt i 2019 bliver fyret som Inger Støjbergs særlige rådgiver. Her ser han tilbage på et travlt 2018, hvor udlændingepolitikken igen har fyldt, og hvor der kun er én ting, han gerne vil glemme: ”Straffesparkskonkurrencen mod Kroatien”

Hvad vil du huske 2018 for?

”Jeg vil huske det for at have været endnu et år, hvor udlændingepolitik fyldte meget i dansk politik. Alt, hvad der er foregået på det område, har trukket opmærksomhed.”

”Det specielle ved at være rådgiver for Inger Støjberg er, at der er en tendens til, at hendes udsagn kommer igennem en dobbelt-mikrofon. Både hos dem, der sender hendes budskaber videre, fordi de godt kan lide dem, og hos dem, der ikke kan lide dem og sommetider sender dem videre i en forvrænget version. Men man skulle jo være et skarn, hvis man som rådgiver ærgrer sig over omtalen.”

Det har været dit fjerde år som særlig rådgiver for Inger Støjberg i den her omgang. Hvordan har året adskilt sig fra de foregående?

”Hvor den første tid i ministeriet handlede mere om initiativer og udspil, så har det været et år, hvor kommunikationsopgaven har handlet lidt mere om resultater. Fordi vi er på et tidspunkt i en valgperiode, hvor der begynder at være mere fokus på resultaterne af den politik, vi har ført. Det har været anderledes.”

”Det er personligt noget, jeg har glædet mig meget til. Det er dejligt at nå dertil, hvor man for eksempel kan se, at adskillige tusinde ikke-vestlige indvandrere er kommet i arbejde, og hvor det kan aflæses i tallene, at asyltilstrømningen er nedbragt.”

Hvad vil du helst glemme fra 2018?

”Straffesparkskonkurrencen mod Kroatien. Haha. Men arbejdsmæssigt har jeg ikke noget, jeg gerne vil glemme. Jeg tror grundlæggende på, at man hen ad vejen begår fejl, og dem kan man lære af. Men der er ikke noget, jeg går og ærgrer mig over.”

Vil du dele en fejl, du har begået i årets løb, og som du har lært af?

”Nej. Mine fejl deler jeg med min chef i et fortroligt rum.”

Hvad har været den sværeste sag i 2018?

”Den sag, jeg har vært mest ked af, er Paposhvili-sagen. Både fordi den jo handler om nogle mennesker, som beklageligvis har fået en forkert behandling af deres sag. Men også fordi sagen sætter et fokus på embedsværket og ministeriet som helhed på en måde, som jeg ikke altid synes, man har fortjent. Jeg tror ikke på, at nogen går på arbejde og laver fejl med vilje. Heller ikke her.”

Hvad er dit håb for 2019?

”Det er, at vi vinder valget. Det håber jeg. For mig betyder valget jo helt lavpraktisk, at jeg ved, at jeg bliver fyret på et eller andet tidspunkt i det kommende år. For det gør den særlige rådgiver, når der udskrives valg. Det er en omstændighed.”

0 Kommentarer