Seks design-kometer: Her er vores bedste grafiske designs

Journalisten fik oplægsholderne fra lørdagens We Love Graphic Design-konference til at vise os deres bedste designs fra 2017

Salen var fyldt, da en af landets største begivenheder inden for grafisk design – We Love Graphic Design – fandt sted i Den Sorte Diamant, København, i lørdags.

Omdrejningspunktet var seks designere, der hører til i toppen af designbranchen anno 2017 – ifølge arrangørerne og et par af de deltagere, Journalisten talte med.

Journalisten vil gerne se, hvad de bedste kan præstere. Så vi bad stjernerne om at vise os deres absolut bedste designs fra 2017.

 

1. ”Ligesom Einstein har sin formel, så har jeg min”

Tobias Røder er kendt for sit ultra enkle udtryk. Han har udviklet den grafiske identitet til kunder som Føljeton, Radio24syv og Circle K. Men det design, han er mest stolt over fra 2017, tilhører ham selv. Designet er hans egen ”formel for kreativ kommunikation”, som han siger det. Sådan her ser det ud:

 

”Min formel er et spørgsmål, og du svarer ved at trække på smilebåndet. Kreativ kommunikation handler om at drille hjernen,” skriver Tobias Røder til Journalisten.

Design: Tobias Røder

 

2. ”Alt er tegnet, malet og udført i hånden”

Den 36-årige skiltemaler Jakob Engberg Petersen har skiftet computeren ud med pensler. I en tid, hvor traditionelle skiltemaler-teknikker ellers er stort set uddøde, insisterer han på det håndmalede skilt. Her er det skilt, Jakob Engberg Petersen har været mest stolt over i 2017:

Skiltet befinder sig på ruden til en tatoverings-forretning i indre København. Det er malet i 23,5 karats bladguld.

”Den her er jeg særligt stolt af, da der nærmest ikke er andre i Danmark, der laver det sådan her. Alt er tegnet, malet og udført i hånden. Efter traditionelle teknikker, som man ville have lavet det for 100 år siden. En tidskrævende proces, men et smukt og unikt resultat, der praktisk talt kan holde for evigt. Jeg holder meget af at arbejde på den måde!” skriver Jakob Engberg Petersen i en mail til Journalisten.

Design og foto: Jakob Engberg Petersen

 

3. Kellis bog bliver til en guitar, når du åbner den

Da Journalisten beder den amerikanske designer og kunstner Kelli Anderson om at vise os sit bedste design fra 2017, slår hun op i sin nye bog ’This Book is a Planetarium’. Og pludselig bliver bogen til en guitar:

Design og foto: Kelli Anderson

 

4. "Hvordan tror du, hver af de her skrifttyper ville lugte?

Alle skrifttyper har en lugt og en lyd. Det lærer man, når man møder den britiske designer Sarah Hyndman, der arbejder med typografi for kunder som BBC og Red Barnet.

Det projekt, hun har været mest stolt af i 2017, er en bog til designere med titlen ’How to Draw Type and Influence People: An Activity Book’. Bogen skal give en bedre forståelse for typografi. Hun sender Journalisten et billede af et opslag, hvorpå læseren skal beskrive, hvordan en række skrifttyper lugter.

Sarah Hyndman skriver om bogen til Journalisten:

”Den er på en måde en trin for trin-udgave af en af mine Type Tasting-workshops, fordi den tilskynder folk til at udforske forskellige skrifttyper ved at tegne og interagere med dem – det er lidt ligesom croquis med typografi.”

Sarah Hyndmans ’type tasting’-workshops handler om at forstå skrifttyper med sanserne.

Design og foto: Sarah Hyndman

 

5. "Jeg elsker, når idéer kommer spontant”

Den britiske illustrator Yasmeen Ismail vælger et billede fra sin børnebog ‘Kiki and Bobo's Super Surprise’, der blev udgivet på engelsk i sommer og efterfølgende er oversat til græsk, fransk og italiensk.

”Jeg kan virkelig godt lide billedet af blomsten og bien, der kysser. Det er, som om en bi kysser en blomst, når den suger nektar. Jeg elsker at male blomster. Jeg elsker bare friheden i det. Jeg elsker, når idéer kommer spontant,” siger hun til Journalisten og fortsætter:

“Alt, hvad jeg godt kan lide i dag, er det samme, som jeg kunne lide, da jeg var fire år gammel. Æstetikken har ikke forandret sig. Jeg maler til mig selv for 32 år siden. Dét er min bedste målgruppe.”

Illustration: Yasmeen Ismail

 

6. Sådan illustrerer man Trumps energipolitik

De irske tvillinger James og Michael Fitzgerald – der går under navnet The Project Twins – er særligt stolte over denne illustration, som blev bragt i det amerikanske magasin Voice i foråret. 

Illustrationen hører til en artikel om amerikansk energipolitik. I en mail til Journalisten skriver James Fitzgerald, at sådan en illustration ikke blot understøtter artiklen, ”men giver os mulighed for at lave vores egen kommentar til situationen og forhåbentlig – på en forsigtig måde – tilføje noget til artiklen”.

”Visuelt føler vi, at konceptet er stærkt. I vores illustrationer forsøger vi at tage to ting, der måske ikke nødvendigvis hænger sammen, og finde en forbindelse mellem dem (1 + 1 = 3). Denne forbindelse eller visuelle ’wit’ skal klart og direkte kommunikere emnet. For os er billedet et godt eksempel på dettte, og det er noget, vi stræber efter at opnå i vores illustrationsarbejde,” skriver James Fitzgerald.

Design: The Project Twins

 

The Project Twins: 1 + 1 er lig med 3

Ifølge Journalistens lommeregner er 1 + 1 lig med 2. Tobias Røder mener, at resultatet er 11. Og ifølge The Project Twins beregninger er resultatet 3. James Fitzgerald sender dette billede til Journalisten:

Design: The Project Twins

 
 

0 Kommentarer