Seerredaktør: Reimer Bo-interview var en dårlig ide

Det var en usædvanligt dårlig ide at hyre Reimer Bo til at interviewe Stein Bagger, mener seerredaktør Jacob Mollerup. DR bør lægge alle bijobs frem og genoverveje sin »krimi-kendis-kurs«, mener han.

Det var en usædvanligt dårlig ide at hyre Reimer Bo til at interviewe Stein Bagger, mener seerredaktør Jacob Mollerup. DR bør lægge alle bijobs frem og genoverveje sin »krimi-kendis-kurs«, mener han.


Nu får aftalen mellem Reimer Bo og DR om et eksklusivt interview med Stein Bagger, betalt til Reimer Bos private firma, endnu en kritiker.

»Det var en helt usædvanligt dårlig model, DR anvendte, da man indkøbte et eksklusivt interview med Stein Bagger fra en deltidsansat studieværts private produktionsselskab,« skriver seerredaktør Jacob Mollerup i sin faste klumme på DR.dk.

Mollerup understreger blandt andet, at Reimer Bo er deltidsansat på et program, der netop har den slags interviews som kerneområde. Derfor duer det ikke, at Reimer Bo kan sælge det privat ved siden af jobbet.

Han affejer argumentet, der er blevet fremført af DR, om at aftalen blev indgået, inden Reimer Bo vendte tilbage til DR.

»Aftalen burde have været genforhandlet, da han sidste sommer – efter en periode som selvstændig – igen blev ansat i DR som fast og højtprofileret studievært. Det var her, man burde have sikret rene linjer,« skriver Jacob Mollerup.

Seerredaktøren går ind for en helt ny kurs i DR – alle aftaler om DR-medarbejderes bijob skal lægges ud til offentligt skue, for eksempel på DRs hjemmeside. I dag laves den slags aftaler skriftligt mellem chefen og den ansatte.

»Det vil være et klart signal om åbenhed. Seere og lyttere vil selv kunne tjekke, i hvilket omfang DR lever op til sine egne idealer. Samtidig vil en sådan åbenhed utvivlsomt have en selvregulerende effekt.«

Jacob Mollerup kommer også ind på interviewets journalistiske indhold. Han skriver i sin klumme, at han har fået flere henvendelser fra seere, der har klaget over, at der manglede kritiske spørgsmål til Stein Bagger. Han imødekommer kritikken.

»En række af disse interviews med kendte lovovertrædere er lavet af journalister, der ikke kender de konkrete sager så godt, at de virkelig kan lave et kritisk og kontant interview. Samtidig præsenteres et interview som det med Stein Bagger med trailere og foromtaler, som var en statsmand værdig,« skriver Mollerup.

Han understreger, at billedet ikke er sort-hvidt, men synes, at DR skal overveje det, han kalder en »'krimi-kendis'-kurs«.

» Det gik helt galt, da Aftenshowet på DR1 forrige år lagde sendeflade til et hyggeligt indslag med morderen Jørn 'Jønke' Nielsen, der står i spidsen for en organisation, der trækker et spor af vold og narkokriminalitet gennem landet. Her var grænsen indlysende overskredet. Men også når det gælder mindre alvorlige forbrydelser, kan DR med fordel overveje, hvordan man bedst laver fair og kritisk journalistik, når man næste gang sender interviews med topkriminelle i den bedste sendetid.«

1 Kommentar

Peter Hansen
24. MAJ 2010
Re: Seerredaktør: Reimer Bo-interview var en dårlig ide

Drejer denne sag sig ikke mere om misundelse end om kvaliteten af det stykke arbejde Reimer Bo har leveret.

Kan problemet ikke deles op i tre elementer:

1. Misundelse bland Reimer Bo ´s konkurrenter som alle drømte om at få det interview som det lykkes ham at få i konkurrence med en række andre medier.

2. Grundet ovenstående så er der en række medier der fremturer med et krav om at Remier Bo gennem sit interview bør få den gemene forbryder Stein Bagger til at indrømme alt det som politiet ikke kunne få ham til at indrømme. Man mener at Reimer Bo på få timer skulle få sandheden ud af Stein Bagger og det på trods af politiet har brugt uanede resurser.  

3. Da det ikke lykkedes Reimer Bo at få Stein Bagger til at sige meget mere end det han sagde til politiet så har ovenstående medier fået det bevis de søger for at kunne dokumentere at Reimer Bo lave et dårligt stykke arbejde.

Personligt tror jeg ikke at der findes en journalist i Danmark som kunne have fået hverken mere eller mindre ud af Stein Bagger end Reimer Bo gjorde.

Denne sag lugter så langt væk af misundelse fra de mange medier der har haft op imod 100 journalister på Stein Bagger sagen og det uden at de rent faktisk har kunne skrive meget mere end det der blev sagt i retten som politiet har fundet ud af gennem deres efterforskning.  

Hvis jeg skal sige det meget enkelt så er Dorte Toft nok den eneste journalist der sammen med Computerworld var på forkant af denne historie - var det ikke en ide at se lige så kritisk som man ser på Reimer Bo på de journalister der totalt ukritisk har skrevet om succesen IT Factory og se hvor mange af disse som har ageret mikrofonholdere for IT Factory.

Jeg vil nok gætte på at en del af dem der kalder Reimer Bo for mikrofonholder for en kriminel selv har ageret sådan før i tiden – Infomedia kan svare på det spørgsmål.

Misundelse er en grim ting, denne sag er folk ikke blot misundelig på at Reimer Bo fik et interview men også over at han tjener penge på det.   

Hilsen 

Peter Hansen