Baggers PR-mand stemplet som inhabil

Det var et alvorligt tillidsbrud, at Stein Baggers PR-mand Erik Ove skrev en bog om Stein Bagger-sagen. Det koster ham nu 180.000 kroner i mistet honorar.

Det var et alvorligt tillidsbrud, at Stein Baggers PR-mand Erik Ove skrev en bog om Stein Bagger-sagen. Det koster ham nu 180.000 kroner i mistet honorar.

Da skandalen om IT-Factory rullede i december 2008, arbejdede PR-manden Erik Ove i døgndrift for at mildne skaderne. Efterfølgende sendte han en faktura på 183.000 til IT-Facotry-ejeren Asger Jensbys investeringsfirma JMI Invest. Den faktura har Asger Jensby aldrig betalt, og retten i Lyngby siger i en afgørelse, at han heller ikke behøver gøre det. Det skriver dagbladet Børsen i dag.

Erik Ove har nemlig ifølge byretten optrådt illoyalt, da han sammen med DR-journalisten Stig Andersen skrev bogen "Stein Bagger og inderkredsen". Retten mener, at han bryder en tillidskontrakt med JMI Invest, og derfor kan han ikke krav på honorar for sit PR-arbejde.

Retten i Lyngby formulere kritikken af Erik Ove således:

»(…) et alvorligt tillidsbrud, når Erik Ove med heraf følgende personlig økonomisk vinding umiddelbart efter udførelsen af hvervet for JMI Invest A/S er medforfatter til og udgiver bogen »Stein Bagger og Inderkredsen«. Retten finder, at der herved foreligger en sådan grov misligholdelse af hvervet som medierådgiver for JMI Invest A/S, at E.O Kommunikation ApS har mistet retten til honorar,« ifølge dagbladet Børsen.

Erik Ove har anket dommen til landsretten og vil ikke have stemplet som illoyal siddende på sig.

»Jeg forstår simpelthen ikke, at jeg ikke skulle være berettiget til at skrive den bog. Jeg har ikke skrevet bogen på baggrund af fortrolig information, men på baggrund af interviews med de centrale aktører. Uden deres velvillighed havde jeg hverken kunnet eller villet skrive bogen,« siger Erik Ove til Børsen.

0 Kommentarer