Sådan var Katrines vilde timer før og efter VM-guldet

Presse, PET og prominente gæster. Telefonen har de seneste dage kimet konstant hos Katrine Munch Bechgaard, kommunikationschef i Dansk Håndbold Forbund: ”Jeg tror, jeg i perioder har fået et opkald i minuttet.” Forbundet glemte endda at fejre VM-sejren på sin egen hjemmeside

”Fuldstændigt sindssygt for at sige det mildt.”

Sådan beskriver Katrine Munch Bechgaard de seneste dage som kommunikationschef i Dansk Håndbold Forbund, som kulminerede med VM-titlen til det danske herrelandshold søndag aften i Boxen i Herning.

Der har ikke været mange rolige øjeblikke de seneste fem dage i forbundets kommunikations- og presseafdeling.

”Telefonerne har kimet konstant. Jeg tror, jeg i perioder har fået et opkald i minuttet,” siger hun, da Journalisten klokken 11.15 mandag fanger hende over telefonen på vej til København.

For mange journalister til finalen

Det begyndte allerede, da Danmark spillede sig i semifinalen med en sejr over Sverige. Siden eksploderede det bare.

Mange af henvendelser kom fra journalister, der havde spørgsmål af praktisk karakter. Hvad ville der ske, hvis Danmark vandt? Hvordan skulle det fejres?

”Så vi har haft rigtigt, rigtigt travlt,” siger hun.

”Jeg var også involveret i planlægningen af finalen, hvor vi blandt andet talte med PET om alle de prominente gæster, der skulle se finalen,” siger Katrine Munch Bechgaard med henvisning til, at blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen og kronprins Frederik ville indfinde sig på siddepladserne i Boxen.

Og så var der en udfordring med antallet af pressepladser i Boxen i Herning.

”Der var akkrediteret flere journalister, end der var plads til, og flere fotografer, end der var plads til. Der var sindene lidt oppe at køre, fordi alle ønskede at få en plads,” siger Katrine Munch Bechgaard, der måtte fordele pladserne efter en fordelingsnøgle lavet af det internationale håndboldforbund.

Efter sejren gik turen til rådhuset i Herning, hvor spillerne blev hyldet.

Foto: Katrine Munch Bechgaard

En virkelig langsom nyhed

I dag handler det blandt andet om logistikken i forbindelse med landsholdets tur med fly og bus fra Herning til København, hvor spillerne bliver hyldet på Rådhuset med pandekager og tur ud på balkonen.

”I dag skal vi arrangere pressepool, have styr på, hvem der holder taler, og kende hele planen. Ellers kan jeg ikke være tilgængelig for journalisterne,” siger hun.

Faktisk har der været så meget travlhed de seneste 24 timer, at en læser mandag morgen skrev til Journalisten og spurgte, hvorfor håndboldforbundets hjemmeside ikke skrev, at Danmark var blevet verdensmestre.

”Vi havde skrevet historien om sejren. Det gjorde vi i går,” siger Katrine Munch Bechgaard.

”Men vi har ikke haft tid til at lægge den på hjemmesiden. Det må vi lige ordne,” siger hun.

Historien om sejren kom på hjemmesiden klokken 12 i dag. Håndboldspillerne bliver hyldet på balkonen på Rådhuset i København klokken 17.00 i eftermiddag.

0 Kommentarer