Dansk Håndboldforbund vil afskaffe pressemøder

Dansk Håndboldforbund ser gerne de officielle pressemøder afskaffet. »Det har overlevet sig selv, og der kommer næsten aldrig nogen,« lyder det. Dårlig ide, mener Ekstra Bladets Peter Bagge. Fint med mig, siger Lars Hedegaard fra Dagbladet Holstebro-Struer

0 journalister.

Så mange dukkede der ifølge kommunikationschef i Dansk Håndboldforbund Finn T. Jensen op til to officielle pressemøder under det netop overståede EM i håndbold i Danmark.

Finn T. Jensen siger, at flere andre officielle pressemøder var meget tyndt befolkede med danske journalister.

»De officielle pressemøder er et levn fra gamle dage. Det har overlevet sig selv, og der kommer næsten aldrig nogen. Når vi skal afholde dem, betyder det, at vi har færre ressourcer til at servicere journalisterne i Mixed Zone,« siger han.

Mixed Zone er et område, hvor journalister kan interviewe spillerne lige efter kampen – og altså inden det officielle pressemøde.

Pressemøderne kan Dansk Håndboldforbund dog ikke selv afskaffe.

»Det er det Europæiske Håndboldforbund, der står for det. Men nu har vi gødet jorden så meget på det område, at de er ved at overveje at afskaffe dem,« siger Finn T. Jensen.

Journalist: Det vil være ærgerligt

Ekstra Bladets erfarne sportsjournalist Peter Bagge erkender, at journalisterne har svigtet de officielle pressemøder. Alligevel ser han dem helst ikke afskaffet.

»Jeg vil gerne indrømme, at vi journalister har svigtet de pressemøder. Men det handler om, at mange af kampene har ligget så sent om aftenen, at man ikke kan nå at tage til dem, når man har en avis-deadline,« siger Peter Bagge.

Han siger, at han under andre slutrunder, hvor kampene spilles tidligere, får meget ud af pressemøderne.

»Der er det ofte sådan, at man lige kan nå at løbe efter dem, der har talt på pressemødet, når det er færdigt. Der kan man ofte nå at få noget selvstændigt materiale, som ellers er svært lige efter en håndboldkamp.«

Peter Bagge mener ikke, det er hensigtsmæssigt kun at have Mixed Zone efter kampene.

»I Mixed Zone er der en rangorden, hvor man ikke har de bedste forhold til skrivende journalister. Tv og radio skal først til, og så står vi skrivende som de sidste. Det er lidt kaotisk. Mange rækker en båndoptager frem og kan ikke høre, hvad der bliver sagt,« siger Peter Bagge. 

Lars Hedegaard, journalist på Dagbladet Holstebro-Struer, ville til gengæld ikke have noget imod, at de officielle pressemøder blev afskaffet:

»Vi er stort set aldrig til de pressemøder efter kampene, så det ville ikke gøre mig noget,« siger han.

Ud over de officielle pressemøder afholder Dansk Håndboldforbund selv pressemøder i dagene, hvor Danmark ikke spiller.

0 Kommentarer