Jimmy drømmer om Sverige i primetime

Ishockey-kommentator håber på dansk kvartfinale-plads og måske et enkelt gæstevisit på TV 2’s hovedkanal, når der for første gang skal spilles A-VM på dansk jord. Der er stadig for få seere, siger TV 2’s sportschef, men tilføjer, at ”det aldrig er klogt at udelukke noget”

Torsdag den 17. maj. 12.500 tilskuere i Royal Arena og en million tilskuere hjemme i de danske stuer, der følger VM-kvartfinalen i ishockey mellem Danmark og Sverige – på TV 2.

Sådan cirka ser drømmescenariet ud for Jimmy Bøjgaard, der i aften, fredag, tager hul på VM-turneringen og jobbet som kommentator til 34 kampe over 17 dage.

”En kvartfinale mod Sverige torsdag aften klokken 20.15 … Dét vil være et højdepunkt,” siger han.

Meget skal gå godt, hvis Jimmys drøm skal gå i opfyldelse. For det første skal Danmark spille op til sit absolutte topniveau og blandt andet slå Tyskland i aftenens indledende opgør. For det andet skal TV 2’s ledelse beslutte at flytte kampen fra TV 2 Sport til hovedkanalen.

Små seertal

VM i ishockey kaldes den største sportsbegivenhed, der hidtil er blevet afholdt på dansk jord. Alligevel har TV 2 valgt at dække den bag betalingsmurene på TV 2 Sport frem for på hovedkanalen.

”Der er to argumenter. Det ene er, at rettighederne til turneringen er indkøbt til TV 2 Sport, hvilket annoncørerne har fået at vide. Og flytter man alle store ting til hovedkanalen, giver det ikke så meget mening at have en sportskanal. Det andet er, at de tal, vi hidtil har haft på ishockeylandskampe, selv når Danmark har klaret sig godt, ikke har været i nærheden af, hvad man forventer på en hovedkanal,” forklarer TV 2’s sportschef, Frederik Lauesen.

I egen kategori

Men at Danmark for første gang står som arrangør af et A-VM, har naturligt nok skabt en helt anderledes stor interesse.

”Vi har virkelig kunnet mærke, at vi er på hjemmebane denne gang. De seneste dage har jeg måske fået 10-15 henvendelser fra andre medier, der vil høre om det her,” fortæller Jimmy Bøjgaard, der vurderer at have dækket omkring 25 ishockey VM-turneringer.

Som sportsjournalist vurderer han denne begivenhed som værende ”i sin egen kategori”.

”Det er helt vildt, at vi har et VM i Danmark. Det er et arrangement, der er tæt på VM i fodbold. Ishockey er kæmpestort i Nordamerika, og hvis noget er stort i Nordamerika, så er det meget stort. Alene forsikringssummen for den danske spiller Frants Nielsen ville kunne drive et helt hockey-hold i Danmark i flere uger.”

Håber på gennembrud

Han håber derfor, at turneringen bliver et gennembrud for ishockeyen i Danmark, ikke bare sportsligt, men også seermæssigt.

”Når landsholdet spiller, kommer der et nyt publikum, og de seere vil vi prøve at samle op og servicere bedst muligt. Det er en unik mulighed både for os på TV 2 og for ishockey i Danmark, og den vil vi prøve at give.”

Satsningen fra TV 2 bliver da også væsentligt større, end man tidligere har set i forbindelse med ishockey. Der vil være studieudsendelser, som man kender det fra håndbold-dækningen, og den tidligere ishockeyspiller Morten Green er hyret ind som ishockey-pædagog, der skal tegne og fortælle for seerne, hvad der egentlig foregår på banen.

”Han bliver vores skolelærer, der skal tegne og forklare, hvad der sker, når der bliver scoret et mål, eller når noget går galt. Og det henvender sig netop til dem, vi gerne vil lære noget mere om ishockey,” siger Jimmy Bøjgaard.

Afviser ikke mulighed

Han forstår godt, at der på sociale medier og andre steder har været skuffede ytringer om, at TV 2 burde sende en så stor begivenhed på hovedkanalen.

”Jeg har ikke nogen holdning til, hvor det skal sendes, men jeg forstår da godt debatten. Man skal huske, at TV 2 Sport er den største danske sportskanal, så det er ikke et lille sted. Men det ville da være en succes – også for mig – hvis vi kunne vælte interessen der, og hvis dét får en TV 2-chef til at overveje tingene en gang,” siger Jimmy Bøjgaard med henvisning til, at kampen kunne blive lagt over på hovedkanalen.

Og den mulighed vil Frederik Lauesen ikke afvise.

”Jeg har da lært, at det aldrig er klogt at udelukke noget. Så opstår der VM-feber, og Danmark skal spille mod Sverige torsdag aften klokken 20.15, så kunne det ske,” siger han.

Hans målsætning for transmissionen af VM-kampene er et gennemsnit omkring 100.000 seere. Og der er et stykke op til den halve million seere, som TV 2 normalt forventer at have i primetime på hovedkanalen.

”Vi ved jo, at det kan gøre meget for interessen, hvis det bliver et nationalt anliggende. Så vi kan drømme om noget større. Men lad os nu se,” siger Frederik Lauesen.

VM-turneringen skydes i aften, fredag, blandt andet med Danmarks kamp mod Tyskland. Finalen spilles 20. maj.

1 Kommentar

Allan Stig Kiilerich Frederiksen
5. MAJ 2018
Kære Lasse Højsgaard TV2's
Kære Lasse Højsgaard TV2's hovedkanal er også bag en betalingsmur!

Det er i øvrigt langt billigere at købe et abonnement til TV2 Play for en måned, end at skulle købe adgang via Boxer.

Det TV2 burde klandres for er at de sender reklamer inde i udsendelserne, både på kabel-tv og det dyre TV2 Play abonnement, som netop skulle være reklamefrit. Dertil også at de endnu ikke har apps til flere af de mest udbredte TV-systemer (f.eks. AndroidTV), eller understøtter Cromecast, samt at det heller ikke kan bruges i Firefox browseren.