Sådan er det at søge praktikant for første gang

Hus Forbi ansatte en journalistpraktikant for første gang til Store Match Dag i går. Her er det, de lærte undervejs

”Det er jo mærkeligt at finde ud af, at man nærmest skal have afsluttet ansættelsesprocessen efter Åbent Hus. Og så er Aarhus mere eller mindre proforma.”

Sådan siger Poul Struve Nielsen, der er redaktør på Hus Forbi. I går ansatte Hus Forbi for første gang en journalistpraktikant til deres redaktion, og der er flere ting, der har overrasket redaktøren i ansættelsesforløbet.

Han blev blandt andet forbavset, da de studerende efter rundvisningen på Hus Forbi spurgte efter samtaler.

”Jeg tænkte ”Samtaler?” Hvordan kan vi holde samtaler uden at få ansøgningerne først?” siger han og tilføjer:

”Jeg havde da ikke forestillet mig andet, end at vi skulle holde samtalerne i Aarhus. Man tager jo derover og låner lokaler, og man ser først ansøgningerne på dagen.”

Opruster redaktionelt
Poul Struve Nielsen forklarer, at Hus Forbi har besluttet at søge praktikant, fordi redaktionen er blevet oprustet.
En deltidskollega har fået flere timer, og så har Hus Forbi ansat to medarbejdere til at give Hus Forbi en identitet på digitale platforme. Hus Forbi har blandt andet lanceret en podcast.

”Vi har et grundlag for at kunne tage en praktikant ind nu. Vi har en masse ting, man kan lave, og så har vi nogle gode folk, der kan tage en i hånden og vise vej. Det er derfor, vi er klar til at få en praktikant nu,” siger han.

Poul Struve Nielsen håber på, at en kommende praktikant kan give et friskt pust til redaktionen.

”Vi glæder os til at få en ung studerende, som kan komme med en masse nye ting og tanker,” siger han.

Vil stadig læse ansøgningerne inden ansættelse
Selv om praktikræset i denne runde overraskede Hus Forbi, lykkedes det dem stadig at hive en praktikant i land. I alt fik de seks ansøgninger til deres ene praktikplads.
Og Poul Struve Nielsen har ikke tænkt sig at ændre strategien fuldstændigt næste gang.

”Vi vil nok gøre lidt mere ud af Åbent Hus og sørge for at danne os et bedre indtryk af dem, der er interesserede. Men jeg tror stadig, at vi vil tage samtaler på Store Match-dag,” siger han og begrunder det med, at Hus Forbi er en speciel arbejdsplads, der kræver mere af en praktikant end det rent journalistfaglige.

”Man skal kunne samarbejde og have respekt for de socialt udsatte, der kommer her.”

Selv om han vil gøre mere ud af at få et bedre indtryk af de studerende, der kommer forbi, bliver det ikke ved at holde ansættelsessamtaler til Åbent Hus.

”Jeg vil stadig se en rigtig ansøgning, der er målrettet den her arbejdsplads, før jeg træffer en beslutning,” siger han.

Hans bedste råd til andre praktiksteder, der skal søge praktikant for første gang, er at få sig et godt indtryk af de interesserede studerende. Og så understreger han, at man som praktiksted skal sørge for at være i en situation, hvor man ikke er afhængig af at få en praktikant.

0 Kommentarer

Læs også

Redaktør på TV 2 Fyn: 18 måneders praktik skal genindføres

Redaktionschef på TV 2 Fyn: 18 måneders praktik skal genindføres

06. NOVEMBER 2019
Årtier med snyd, gråd og bristede illusioner – nu slutter panikdagen i ’bunkeren’

Årtier med snyd, gråd og bristede illusioner – nu slutter panikdagen i ’bunkeren’

05. NOVEMBER 2019