S-kandidat: B.T. havde også mine skatteoplysninger

Folketingskandidat Ikram Sawar fra Socialdemokratiet har også oplevet, at B.T. konfronterede ham med personfølsomme oplysninger, der kun kunne stamme fra SKAT. Avisen må have en muldvarp, siger han. Jeg kender intet til den historie, svarer chefredaktør. (Opdateret 17.55)

Folketingskandidat Ikram Sawar fra Socialdemokratiet har også oplevet, at B.T. konfronterede ham med personfølsomme oplysninger, der kun kunne stamme fra SKAT. Avisen må have en muldvarp, siger han. Jeg kender intet til den historie, svarer chefredaktør. (Opdateret 17.55)

Før sommerferien blev folketingskandidat Ikram Sarwar ringet op af en mand, der præsenterede sig som freelancejournalist på opgave for B.T. Han spurgte, hvordan Ikram Sarwar kunne være socialdemokrat, når nu han tjente så mange penge som, han gjorde. Den angivelige B.T. journalist kunne nævne Ikram Sarwars årsindkomst for 2010 helt ned til den præcise tusindkroneseddel, skriver Ikram Sarwar på sin blog.

»Jeg kan ikke se, hvor den oplysning skulle komme fra udover SKAT. Jeg arbejder som læge, men har supplerende indkomster fra borgerrepræsentationen i København og som alarmlæge hos Tryg,« uddyber Ikram Sarwar overfor Journalisten.dk

Han fortæller, at den sidste indtægt er meget varierende og derfor ikke til at forudsige.

»Hvis man kigger på min sag og de to Helle Thorning-sager, så kan jeg ikke tro andet end, at B.T. må have en person, der udleverer fortrolige papirer til dem fra SKAT,« siger Ikram Sarwar.

Freelancejournalisten ringede aldrig tilbage til Ikram Sarwar. Da han ringede fra hemmeligt nummer, og da Ikram Sarwar ikke husker navnet på ham, er det ikke muligt at identificere ham i dag.

Er det ikke meget belejligt for Socialdemokratiet, at du kommer med sådan en historie i dag uden at den kan efterprøves?

»Det har du da ret i, men jeg har faktisk diskuteret det her med min kampagnegruppe i juni. Der sagde jeg det til 6-7 mennesker, fordi jeg ville forberede dem på, at der kunne komme noget fra B.T.. Jeg har ikke været ude og sige det til pressen før. Men jeg gør det nu, fordi det kan være, at andre har oplevet det samme, og der er et mønster,« siger Ikram Sarwar.

På B.T. afviser chefredaktør Peter Brüchmann at kende noget som helst til historien.

»Jeg kender ikke Ikram Sarvar og har ligeledes spurgt på redaktionen. Ingen er bekendt med, at vi på B.T. har arbejdet med en sag med hans navn. Vi har heller ikke bedt nogen freelance-journalist om at arbejde med en sag på det emne, så jeg har ærlig talt lidt svært ved at forholde mig til historien,« siger Peter Brüchmann til Journalisten.dk.

»Jeg synes, det er pudsigt, at han ikke kan komme med et navn. Det virker unægtelig som en temmelig gratis omgang,« fortsætter han.

(Opdateret 17.55 med kommentar fra Peter Brüchmann) 

0 Kommentarer