Mogens Jensen: Det må være en svipser

Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen kalder det uheldigt og ufornuftigt, at Anders Fogh Rasmussen freder papiravisernes mediestøtte.

Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen kalder det uheldigt og ufornuftigt, at Anders Fogh Rasmussen freder papiravisernes mediestøtte.

Endnu inden den store redegørelse for mediestøtten ligger klar, har Anders Fogh Rasmussen over for fagbladet Journalisten givet sin opbakning til papirmedierne. En opbakning, som medieordfører for Socialdemokraterne Mogens Jensen ikke forstår.

»Jeg synes, at udtalelsen er meget uheldig og meget ufornuftig. Lige nu sidder et stort udvalg og udarbejder en redegørelse for, hvordan mediestøtten bliver uddelt på et bredt og fair grundlag. Den udtalelse må være en svipser,« siger Mogens Jensen til Journalisten.dk
I artiklen 'Fogh vil sikre papiraviser' skrev fagbladet Journalisten tidligere, at statsministeren og pressens minister, Anders Fogh Rasmussen, mener, at papiraviserne fortsat skal have mediestøtte, mens webmedierne klarer sig fint uden. Han sagde:

»Nej, jeg tror faktisk, at de klarer sig fantastisk på nettet, hvor de nyder godt af en gratis distribution.«

Mogens Jensen vil ikke afvise, at webmedier vil modtage mediestøtte i fremtiden, men Socialdemokraterne vil først komme med deres endelige forslag, når redegørelsen af mediestøtten ligger færdig til efteråret.

»Hvis Anders Fogh Rasmussen allerede melder ud nu, at netmedier ikke kan få støtte, gør han det mod bedre vidende. Jeg synes, alle medietyper og platforme skal have en fair og lige behandling,« siger Mogens Jensen.

Ekstern lektor ved Institut for Medievidenskab på Århus Universitet Preben Sepstrup, som var medansvarlig for midtvejsrapporten om mediestøtten, er forundret over Anders Fogh Rasmussens udtalelser.

»Medieordførerne må stå med en underlig fornemmelse. De har afsat to millioner kroner til den kortlægning, en efterfølgende analyse og forslag til nye måder at indrette mediestøtten på. De skulle jo bare have spurgt Anders Fogh. Han havde jo løsningen. For skal DR og TV2-regionerne fortsat have licens, dagbladene være 0-momsede og distributionsstøttede som nu, og den samlede støtte fastholdes på 2007-niveau, så er der ikke mange kroner tilbage at flytte rundt på. Og kun nysgerrighed som motiv for at restaurere den historiske mediestøtte-bygning, så den kan indgå i det moderne, aktuelle medielandskab,« siger Preben Sepstrup til Journalisten.dk.

Læs hele artiklen: Foghs fredning af papiraviser vækker harme.

0 Kommentarer