Ritzau om lukningen af BNB: »Det er en glad dag for os«

Der er glæde hos Ritzau, fordi konkurrenten Berlingske Nyhedsbureau lukker. Ritzau overtager kunderne og otte af medarbejderne. »Det er en glad dag for os. Men vi har også forståelse for, at det er det bestemt ikke hos BNB,« siger Ritzau-direktør Lars Vesterløkke

Mens stemningen er i bund på Berlingske Nyhedsbureau (BNB) efter nyheden om lukningen, så er den i top hos hovedkonkurrenten Ritzau.

Nu overtager Ritzau alle BNB’s kunder og otte af de cirka 20 redaktionelle medarbejdere.

Da Berlingske Media åbnede BNB I 2012, fik Ritzau pludselig en væsentlig konkurrent på at drive nyhedsbureau i Danmark. Dermed mistede Ritzau en stor og vigtig kunde i Berlingske Media, og siden faldt også JydskeVestysten og senere hele storfusionen Jysk Fynske Medier i den nye konkurrents hænder.

»Det er en vigtig aftale for Ritzaus Bureau, at vi igen får Berlingske Media og deres kunder som kunder hos os. Det er jeg meget glad for. Vi kan styrke vores nyhedstjeneste, og det giver os bedre mulighed for at holde prisen nede og øge kvaliteten til gavn for vores kunder,« siger Lars Vesterløkke, administrerende direktør hos Ritzaus Bureau, til Journalisten.

Det er jeres værste konkurrent, som lukker. Sidder I og jubler lige nu?

»Vi er selvfølgelig glade for, at vi har fået nye kunder i butikken. Det er en glad dag for os. Men vi har også forståelse for, at det er det bestemt ikke hos BNB,« siger Lars Vesterløkke.

Han understreger, at konkurrencen fra BNB ikke har været den største udfordring for Ritzau.

»Den største udfordring for os er fortsat, at medieverdenen ændrer sig sindssygt hurtigt, så vi skal tilpasse os, så vi også kan levere nyheder til de danske medier om mange år. Det har vi så fået lidt bedre chance for at kunne nu, end vi havde i sidste uge,« siger Lars Vesterløkke.

Ritzau overtager nu otte af BNB’s cirka 20 medarbejdere.

Hvorfor er det netop otte medarbejdere, I overtager? 

»Det er det, vi synes, vi har brug for i forhold til at lave de ekstra opgaver, vi nu skal lave. Det skyldes især, at der er noget radioproduktion i det, og noget af det skyldes, at vi i forvejen har nogle ledige stillinger hos os,« siger Lars Vesterløkke.

Han ønsker dog ikke at oplyse præcist, hvor mange af de otte nye ansatte fra BNB, som overtager i forvejen ledige stillinger hos Ritzau.

0 Kommentarer