TV2-chef stopper efter kritik

Redaktionschef på TV 2 Ulla Østergaard fratræder sin stilling efter massiv kritik af historie under det grønlandske valg. ”Jeg har intet ønske om at medvirke til at tynge TV 2 og især TV2’s medarbejdere,” skriver hun

TV 2-redaktionschef Ulla Østergaard fratræder sin stilling på TV 2, skriver hun på Facebook. Det sker efter kritik af falsk historie op til grønlandsk valg.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan Ulla Østergaard pressede en historie igennem kort før det grønlandske valg.

I historien blev formanden for Inuit Ataqatigiit (IA), Múte Egede, beskyldt for at have været inhabil i sager, han selv kunne drage økonomisk fordel af.

Historien måtte efterfølgende trækkes tilbage, og TV 2 har beklaget forløbet.

”Kære venner. Jeg har i dag meddelt TV 2, at jeg ønsker at fratræde min stilling. TV 2 er en fantastisk arbejdsplads med dygtige, dedikerede og rare medarbejdere, og dem skal man passe godt på.”

”Det har jeg ikke gjort godt nok, og jeg har intet ønske om at medvirke til at tynge TV 2 og især TV 2’s medarbejdere i deres arbejde,” skriver Ulla Østergaard på sin Facebook-profil.

Politiker: Historie blev plantet

Múte Egede og flere andre grønlandske politikere har efterfølgende sagt, at de mener, historien blev plantet for at påvirke det demokratiske valg på Grønland.

Hos TV 2 har nyhedsdirektør Ulla Pors tidligere afvist, at der har ligget et ønske om at påvirke valget fra mediets side.

”Jeg er utroligt ked af den historie. Den skulle aldrig have været bragt. Men ud fra det, jeg har undersøgt på TV 2, så er der ikke nogen, der har lavet den her fejl med vilje,” sagde Ulla Pors søndag i programmet ’Presselogen’.

TV 2’s historie var lavet efter henvendelse fra en kilde, og ifølge Ekstra Bladet var det Ulla Østergaard, som havde presset på for at få lavet historien.

Ekstra Bladet har samtidigt afdækket, hvordan TV 2 blev advaret mod at bringe historien, kontaktede en række kilder undtagen Muté Egede og alligevel bragte den.

Sagen fik tidligere i dag TV 2’s tillidsfolk til at skrive rundt til medarbejderne med en opfordring om at kontakte dem, hvis de føler sig ”presset urimeligt af en chef”.

”I påsken oplevede tre af vores kolleger at blive udsat for et ret kraftigt pres fra en chef om at producere og publicere en historie på Tv2.dk. En historie, som de ikke syntes var i orden – den såkaldte Grønlands-sag,” står der i mailen.

Tirsdag sygemeldte Ulla Østergaard sig. Og nu har hun altså valgt at fratræde sin stilling.

0 Kommentarer