Radio24syv donerer to timers radio til ROJ TV

Folkene bag ROJ TV får to timers sendetid på landsdækkende radio, når Michael Jeppesen overdrager dem mikrofonen i sit Radio24syv-program

ROJ TV er gået konkurs. Efter en lang kamp blev en millionbøde for meget for folkene bag den kurdiske tv-station, som har valgt at lukke ned.

Men nu får de et sidste skud i æteren, når Michael Jeppesen donerer to timer af sit program på Radio24syv til Radio ROJ. Det skriver politiken.dk.

»Tidligere på ugen fik den tyrkiske premiereminister Erdogan, Amerika og Anders Fogh endelig lukket ROJ TV. I 'Forfra med Jeppesen' genopstår kurdernes vigtigste stemme. Radio24syv har doneret de to timer fra 10-12 til Radio ROJ,« lyder det ifølge politiken.dk på programmets hjemmeside.

Firmaet bag ROJ TV blev i sidste måned dømt ved landsretten for at støtte organisationen PKK, der bl.a. står på EU's terrorliste. Landsretten skærpede bødestraffen, og det har ifølge ROJ TV-folkene altså knækket økonomien.

Dansk Journalistforbunds formand, Mogens Blicher Bjerregård, udtalte i forbindelse med konkursen, at det var "beklageligt".

»Det går ud over en befolkningsgruppe, for hvem det betyder meget, at den tv-station er en del af mediebilledet. Det er vigtigt, at man har mangfoldigheden i medielandskabet,« sagde Mogens Blicher Bjerregård til Journalisten.

4 Kommentarer

Lillian simonsen
26. AUGUST 2013
Hørt!
Hørt!
Lillian simonsen
26. AUGUST 2013
Hørt!
Hørt!
Lillian simonsen
26. AUGUST 2013
Hørt!
Hørt!
Niels Riis Ebbesen
24. AUGUST 2013
Respekt til Michael Jeppesen
Respekt til Michael Jeppesen for hans protest mod dommen over ROJ-TV, det er virkelig et eksempel til efterfølgelse.

Alle de danske medier burde samarbejde om, at de hver uge på skift stiller sendetid eller spalteplads til rådighed for ROJ-TV, men de danske medier er jo købt og betalt med mediestøtten, så de er nogle kyllinger, der slet ikke tør deltage i en sådan protest.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen