Generelt er politikere og embedsmænd flyttet frem i førerfeltet på fagbladet Journalistens årlige magtliste. Det bør mane til eftertanke, at politikere og embedsmænd har så meget magt over medierne, siger professor i medieledelse. Se top 50 over de mest magtfulde her.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen er nummer 1 på Journalistens magtliste over de mest magtfulde i medierne. Koncernchef i Berlingske Media Lisbeth Knudsen er nummer 2 og bestyrelsesformand i JP/Politikens Hus er nummer 3. Se hele listen her.
Anders Fogh Rasmussen er sprunget fire pladser op af Journalistens magtliste fra en femteplads til en førsteplads. Generelt er politikere og embedsmænd flyttet frem i førerfeltet på fagbladet Journalistens årlige magtliste, som bliver offentliggjort i dag.
Kulturminister Carina Christensen ligger på en delt 10. plads, Pia Kjærsgaard (DF) ligger nummer 12, medieordfører Ellen Trane Nørby nummer 13. Den helt store højdespringer på listen er afdelingschef i kulturministeriet Jesper Hermansen, der er sprunget 108 pladser op til en 17. plads.
Når medierne er i økonomisk krise, bliver de offentlige midler endnu mere vigtige, og det gør politikere og embedsmænd mere magtfulde. Det forklarer professor i medieledelse Anker Brink Lund, som har været med til at lave magtlisten. Han mener, at det bør mane til eftertanke i medieverden, at politikere og embedsmænd har så meget magt over medierne.
»Godt nok har staten et armslængdeprincip, men der er ingen medier i Danmark – måske lige bortset fra Børsen – som kan klare sig, hvis man fjerner mediestøtten. Medierne er nødt til at indse, at de er en del af det politiske system,« siger Anker Brink Lund.
Listen over de mest magtfulde i medierne er udarbejdet er analysebureauet Mulvad & Kaas for fagbladet Journalisten. Et panel på seks mediekyndige har givet point efter, hvem der anser for at have mest magt i medieverden.
Tidligere generaldirektør i DR og medlem af Journalistens magtpanel Christian S. Nissen er tilbageholdende med at tillægge det voldsom stor betydning, hvordan de enkelte pladser blandt de øverste er fordelt. Men han vover sig dog ud i en forklaring på, hvorfor politikerne fylder godt på top 20.
»Det kan hænge sammen med, at der i 2009 er en række afgørende politiske spørgsmål, som brænder på, og som ikke var aktuelle sidste år,« siger han.
Her peger Christian S. Nissen på så varme sager som forliget om brugerbetaling på TV 2, udviklingen af det kommercielle radiomarked samt mediestøtten, der skal genforhandles som en del af det kommende medieforlig.
Du kan se top 50 her. Læs også magasinartiklen Politikere og embedsmænd overtager roret.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.