Politiker: »Luk aldrig en journalist fra TV2 Nord indenfor«

TV2 Nord anklages af lokalpolitiker for uetisk journalistik, fordi en tv-reporter kiggede i personfølsomme papirer, mens hun ventede på at lave interview på rådhuset. Bagefter afslørede hun den manglende sikkerhed i kommunen. TV2 Nord mener, at kommunen har et problem

TV2 Nord anklages af lokalpolitiker for uetisk journalistik, fordi en tv-reporter kiggede i personfølsomme papirer, mens hun ventede på at lave interview på rådhuset. Bagefter afslørede hun den manglende sikkerhed i kommunen. TV2 Nord mener, at kommunen har et problem
Det var usmagelig journalistik og drømmen om hurtig berømmelse, der for nylig fik en reporter fra TV2 Nord til at afsløre, at Mariagerfjord Kommune lader papirer med personfølsomme data ligge og flyde. Det mener tidligere borgmester i Mariager Kommune og nuværende byrådsmedlem Erik Kierkegaard Mikkelsen.

Han har i et læserbrev kritiseret TV2 Nords journalistiske metoder.

Reporteren og fotografen fik nemlig adgang til oplysningerne, mens de ventede på at lave et interview på rådhuset, og de gik selv ind på familieafdelingens kontorer og tog noter af de private papirer, skriver lokalpolitikeren.

»Luk aldrig en journalist fra TV2 Nord indenfor,« lyder det fra Erik Kierkegaard Mikkelsen.

I et læserbrev i Nordjyske lørdag svarede nyhedschef på TV2 Nord Jesper Christiansen, at sagen viser, at kommunen ikke har styr på sikkerhed, og det var netop, hvad indslaget dokumenterede.

"TV2 Nord var den pågældende aften på rådhuset for at lave et interview i en anden anledning. Stationens tv-hold blev anvist et lokale at vente i samt budt på kaffe og kage i et andet lokale, og for at komme dertil skulle de passere det åbne kontorlandskab med de fortrolige sager. Sager, som kun en sagsbehandler og dennes chef burde have adgang til. Men sagerne var altså frit tilgængelige for alle, som kom – rengøringspersonale og de øvrige medarbejdere på kontoret – og altså også TV2 Nords reporter," skriver nyhedschefen.

Jesper Christiansen understreger, at TV2 Nords medarbejdere ikke rørte et eneste stykke papir.

TV2 Nord har kun "dokumenteret, at der var fri adgang til dem, hvis man har sin gang på rådhuset."

Han kan ikke forstå, at historien burde føre til, at man aldrig skal lukke en journalist ind.

"Lektien burde nemlig være, at kommunen har lært, at man skal have styr på dybt fortrolige papirer, så de kun er tilgængelige for dem, som har lov til at se dem. Altså bør fortrolige papirer være låst inde."

Jesper Christiansen påpeger, at familiechefen i Mariagerfjord Kommune har erkendt, at kommunen har håndteret sagerne forkert, og at de burde have været låst inde.

"En journalist på TV2 Nord kan og skal ikke bare ignorere, når der foregår sjusk og ulovligheder lige foran hende."

Journalisten.dk prøver at få en kommentar fra TV2 Nord.

0 Kommentarer