Politikens små håndfulde af sager om sexisme er blevet til 12

Tidligere har det lydt, at Politiken har håndteret ni sager om seksuelle krænkelser på avisen. Under et interview med Ekstra-Bladet viser antallet sig at være 12 sager siden 2017 eller 2018 (Rettet klokken 13.16)

Politiken har hen over efteråret og vinteren håndteret fem personalesager om krænkelser på avisen, hvilket har resulteret i disciplinære sanktioner.

Sådan lød det fra ansvarshavende chefredaktør på Politiken Christian Jensen tidligere på måneden. I september oplyste han, at der tidligere har været fire sager. Men siden han trådte til som chefredaktør i 2016, har der været mere end de to små håndfulde af sager, han tidligere har talt om.

Helt præcist har der været håndteret 12 sager, siger han nu i et interview med Ekstra Bladet.

”Hen over efteråret og vinteren har vi haft håndteret fem konkrete sager med fastansatte på Politikens redaktion.”

”For fuldstændighedens skyld har vi haft tre sager med løst tilknyttede timelønnede i vores kommercielle afdeling. Det er sager, som er håndteret inden for de seneste uger her,” siger han til Ekstra Bladet.

De otte sager er alle blevet håndteret i kølvandet på Sofie Lindes tale, der fik Politiken til at iværksætte en intern undersøgelse af forholdene på avisen.

Men allerede før det har Christian Jensen hørt om grænseoverskridende adfærd på avisen.

”Det gør jeg i 2017 eller 2018,” siger han til Ekstra Bladet og uddyber, at det har handlet om uønsket seksuel opmærksomhed.

Gået ud over løst ansatte og praktikanter

På det tidspunkt betragtede han det som en enkeltstående sag. Det gjorde han også, da han hørte om endnu et tilfælde cirka et år efter. Det blev fortsat behandlet som enkeltstående sager, da han hørte om de næste to sager.

”Set bagud skulle vi allerede der have spurgt os selv, om det er udtryk for et større problem? Og der har vi jo svigtet. Det fordeler sig i to sager på redaktionen og to i den kommercielle afdeling. Vi er to forskellige steder, så jeg ser ikke den sammenhæng mellem sagerne, som jeg burde have set,” siger han til Ekstra Bladet.

Christian Jensen svarer gentagne gange ikke på, om der er tale om chefer, der har krænket medarbejdere. Han sætter til gengæld ord på, hvem der har været udsat:

”Noget af det vanskelige for os og for mig har været, at dem, det ofte er gået ud over, faktisk er nogen af de yngre medarbejdere og praktikanter og løst tilknyttede,” siger han.

Artiklen er blevet rettet klokken 13.16 med oplysninger om, at Christian Jensen tidligere har omtalt i alt ni sager på Politiken og ikke kun de fem fra foråret, som det først fremgik af artiklen.

0 Kommentarer

Læs også

Politiken: Vi er som et hus, der står og vakler

Politiken har haft fem personalesager om krænkende adfærd

12. JANUAR 2021