Den danske regering er tilhænger af ”retten til at blive glemt”. Men ingen vil fortælle hvorfor.
”Retten til at blive glemt” forpligter søgemaskiner som Google til at fjerne søgeresultater, som EU-borgere finder skadelige, irrelevante eller forældede. Det skal ske efter en afvejning af privatlivets fred over for offentlighedens interesse i oplysningerne.
Siden ”retten til at blive glemt” opstod efter en EU-dom i 2014, har Google fjernet 800.000 søgeresultater i Europa.
Journalisten sætter i disse dage fokus på retten til at blive glemt, som ikke mindst er en politisk varm kartoffel. Radikale Venstres EU-parlamentariker Morten Helveg Petersen kalder ”retten til at blive glemt” for både rigtig og nødvendig, mens Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Anders Vistisen mener, det er ”stærkt problematisk”.
Den danske regering har også en holdning. Justitsministeriet oplyser til Journalisten, at regeringen støttede ”retten til at blive glemt”, da ny EU-lovgivning blev behandlet i EU’s ministerråd. ”Retten til at blive glemt” er artikel 17 i EU’s nye databeskyttelsesforordning.
”Vi kan oplyse, at Danmark stemte for det endelige forslag til forordningen, herunder også den gældende udformning af artikel 17,” skriver presse- og kommunikationsrådgiver i Justitsministeriet, Anne Katrine Restrup, i en mail.
Men Journalisten har forgæves bedt om et interview om hvorfor. Justitsminister Søren Pape (K) ønsker ikke at stille op til interview om regeringens holdning til retten til at blive glemt.
Journalisten har forsøgt at få et interview med en anden person fra Justitsministeriet, som kan forklare regeringens syn på sagen, men ”det er der desværre ikke mulighed for”, oplyser Anne Katrine Restrup.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.