For få minutter siden har skat.dk lagt frem, hvad danske og multinationale virksomheder betaler i selskabsskat. Det sker efter ophedet debat om, hvorvidt den nye åbenhed fører til en gabestok
I dag onsdag klokken 9 åbner Danmark en ny flanke for nysgerrige sjæle – for eksempel journalister. Helt konkret får alle og enhver indsigt i, hvor meget danske og multinationale virksomheder betaler i selskabsskat her i landet. Eller hvor lidt.
Virksomhedsledere har forud for offentliggørelsen kritiseret det, de frygter vil blive en "skattegabestok". De kritiserer også, at det ikke giver et retvisende billede kun at kigge på selskabsskatten.
Ikke desto mindre forsvarer bl.a. skatteminister Holger K. Nielsen den nye lovændring:
"Det er helt rimeligt, at offentligheden kan kigge selskaberne i kortene – og vi har svært ved at se, at det kan være et problem for selskaberne. Medmindre de faktisk har noget at skjule," siger han til politiken.dk.
Hvis du selv vil gå på jagt i de nye skattelister, så skal du sidde klar på skat.dk. Sitet er dog vakkelvornt i skrivende stund – og går ned eller har lange svartider.
2 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Hej Peter
Det er jo ikke nogen nyhed, at journalisterne og medierne ikke er særlig gode til at feje foran deres egen hoveddør. Her hen over det sidste halve år, der har de jo brugt mange døde træer og sorte bogstaver på, at udstille dovne Robert og fattig Carina, som eksempler på nogen, der snylter på samfundet og udnytter vores velfærdssystem.
Men journalisterne og medierne glemte helt at fortælle befolkningen, at de enten er for dovne til, eller at de ikke selv evner at lave et produkt, som kan sælges på helt alm. markedsvilkår, og at de derfor hvert år modtager 4,6 milliarder kroner som supplerende bistandshjælp.
Det kunne i øvrigt være interessant, at bruge en dags tid på at grave i de nu åbne tal, og lave en komplet liste over de medier, som slet ikke betaler skat. Omvendt så kunne man jo også lave en positiv liste over de medier, som rent faktisk betaler skat.
Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Nestle, Coca Cola, Q8, Statoil og Burger King har alle en ting til fælles. De betaler 0 kroner i skat, skriver Ekstra Bladet. Hvorfor gå over åen, når man bare kan gå i eget bogholderi og se at Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten også er nul-skatteydere.