Michael Dyrby ærgrer sig over tur i Pressenævnet

Kaptajn Eddy Lopez, der blev holdt fanget af pirater i Somalia, har trukket TV 2 i Pressenævnet. »Vi beklager meget, at han føler, at vi har krænket ham,« siger Michael Dyrby til Journalisten

TV2 blev i dag trukket i Pressenævnet for deres udsendelse "De danske gidsler – mareridtet i Somalia".

Det er det tidligere gidsel, Eddy Lopez, har indbragt klagen.

Søfartens Ledere hjælper Eddy Lopez med klagesagen. På deres hjemmeside står:

”Søfartens Ledere har, på vegne af skibsfører Eddy Lopez, klaget til TV2 over stationens udsendelse "De danske gidsler – mareridtet i Somalia". Klager over Danmarks Radio, TV2, eller TV2's regionale stationer indgives altid først til det pågældende massemedie, jf. Medieansvarsloven § 34, stk. 3, inden en eventuel afgørelse indbringes for Pressenævnet.”

Klagen ærgrer nyhedsdirektøren på TV 2, Michael Dyrby.

»Vi beklager meget, at Eddy Lopez føler, at vi har krænket ham. Specielt, fordi det slet ikke har været meningen. Vi har tværtimod villet vise Eddy Lopez som en stærk person under umenneskelige forhold,« siger Michael Dyrby til Journalisten.

Nyhedsdirektøren forklarer, at stationen kun havde omtalt de danske gidsler fem gange, før "De danske gidsler – mareridtet i Somalia" blev sendt.

»Jeg synes, at vi har behandlet sagen med sikker hånd. Vi gjorde alt for ikke at kompromittere forhandlingerne mellem rederiet og piraterne,« siger Michael Dyrby.

»Billederne, vi modtog fra freelancejournalisten, holdt vi væk fra offentligheden til efter frigivelsen. De eneste, der fik adgang til dem, var Udenrigsministeriet, som vi mente, kunne bruge billederne i deres arbejde med at få gidslerne fri,« fortsætter han.

Flere gange under interviewet giver Michael Dyrby udtryk for, at sagen ærgrer ham.

»Mange danske medier har ukritisk bragt billeder af gidslerne – billeder, der er blevet taget af piraterne og sendt til medierne. Det har vi ikke gjort.«

Michael Dyrby ser mulige problemer for pressen, hvis Pressenævnet udtaler kritik af TV 2.

»Det vil være uhensigtsmæssigt med en negativ kendelse, da det vil lukke af for mange væsentlige historier, hvor det kan være svært at få bindende tilsagn fra de medvirkende. Vigtige historier fra psykiatriske afdelinger eller historier om børn, vil blive umulige at lave, for pludselig skal man foretage omfattende vurderinger, inden historierne går i gang,« siger Michael Dyrby. 

1 Kommentar

Poul Frank Jensen
10. JUNI 2013
TV2 og Ekstra Bladet tjente
TV2 og Ekstra Bladet tjente fedt på at udstille gidslernes rædsler, og det var alt hvad det handlede om for dem. Så betyder det selvfølgelig ikke noget, at gidslerne resten af deres liv vil blive forfulgt af billederne fra Somalia.
Men det må være århundredes pinligste sag for TV2 og Ekstra Bladet, som påstod at gidslerne var lykkelige over "hjælpen". Det var de så bare ikke, hvilket medierne selvfølgelig synes er synd. Ja, synd for medierne altså.