Seks ud af 13 redaktionelle medarbejdere skal ud. Sådan lyder ledelsens udspil til besparelser på 24timer. »Ingen havde troet, der kunne skæres mere,« siger tillidsrepræsentanten.
I går fik medarbejderne på 24timer besked om, at MetroXpress vil beskære antallet af ansatte på avisen. MetroXpress, der overtog 24timer i foråret 2008, vil lægge 24timer-redaktionen sammen med sin egen, og hvis ledelsens udspil bliver til virkelighed, forsvinder seks af de nuværende 13 redaktionelle stillinger på 24timer.
Det var den melding, de ansatte fik mandag, fortæller 24timers tillidsrepræsentant, Gitte Bank Jensen, til Journalisten.dk.
»Det kom som et chok. Der var ingen, der havde troet, at der kunne skæres mere på redaktionen. Vi er 13 redaktionelle medarbejdere, og det er allerede nu en kunst at udgive en avis hver dag.«
Oplægget fra ejerne i MetroXpress A/S er, at MetroXpress og 24timer skal have en fælles redaktion, men skal producere to forskellige aviser med hvert sit unikke indhold. Med den mængde afskedigelser, der er udsigt til, er det 24timer-medarbejdernes indtryk, at det bliver vanskeligt at få den plan til at hænge sammen.
»Det virker ikke synderligt realistisk, at vi stadig skal lave en avis med sit eget indhold. Men ledelsen siger, at det kan lade sig gøre, og det må vi så se på i den videre proces. I første omgang er vi optagede af de varslede afskedigelser,« forklarer Gitte Bank Jensen.
Over for Journalisten.dk forklarer adm. direktør Søren Riis, at det trods spareplanerne stadig vil være muligt for 24timer at fastholde en unik profil.
»Vi planlægger, at nedskæringerne skal være rettet mod de ikke direkte indholdsproducerende funktioner,« siger han og varsler derudover »markante besparelser på ledelsesniveauet«, hvor chefredaktør Claus Johansen og ledende redaktionschef Signe W. Bentzen i går sagde farvel til avisen.
Søren Riis understreger således, at 24timer også fremover skal skille sig ud fra andre gratisaviser ved at være en forbrugeravis.
»Det er meget sjældent, at vi ikke har en egenproduceret forbrugerhistorie på forsiden. Sådan vil det også være i fremtiden,« mener han og afviser, at nedskæringerne er et skridt på vejen mod en lukning af 24timer.
»Hvis vi ikke troede, der var plads til to gratis dagblade, ville vi have lukket avisen med det samme,« siger Søren Riis til Journalisten.dk.
Tirsdag eftermiddag mødes 24timers tillidsfolk med Journalistforbundet og MetroXpress A/S for at forhandle vilkårene for frivillige fratrædelser på plads. Overenskomsten giver 14 dage til forhandlinger, og det tidsrum er tillidsfolkene om nødvendigt klar til at udnytte fuldt ud:
»Det helt store håb er, at vi kan undgå fyringer. Enten ved at nogle tager imod tilbuddet om en fratrædelsesordning, eller ved at nogle vælger at gå på deltid,« siger tillidsrepræsentant Gitte Bank Jensen.
Nedskæringerne på 24timer kommer blot halvanden måned efter, at det blev slået fast, at 24timers ansatte fra 1. marts må gå i gennemsnit 976 kroner ned i løn hver måned.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Jeg savner at Journalisten spørger lidt mere kritisk ind til, om det er muligt at lave en unik avis med 'en unik profil', som adm dir Søren Riis mener - hvis man skærer samtlige ledere væk og halvdelen af staben. Så står man reelt med seks journalister/redigerende/korrekturlæsere/fotografer, der skal lave en 'unik profil'.