Lars Fogt: Nørbys kritik holder ikke

BT-journalisten Lars Fogt afviser kritikken i en kronik af Venstres Ellen Trane Nørby om, at der ligger et hævnmotiv bag, at hun er blevet centrum for kritisk journalistik (opdateret 16.13, rettet 9.1.2013)

BT-journalisten Lars Fogt afviser kritikken i en kronik af Venstres Ellen Trane Nørby om, at der ligger et hævnmotiv bag, at hun er blevet centrum for kritisk journalistik (opdateret 16.13, rettet 9.1.2013)”Der er intet hold i hendes kritik,” slår BT-journalisten Lars Fogt fast over for Jyllands-Posten.

Dermed afviser han, at Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, skulle være udsat for et urimeligt personfokus i hans artikel fra i fredags, hvor han fortæller om, hvordan politikerens ansatte har rettet opslaget om hende på Wikipedia 31 gange siden marts 2011. Rettelser, der blandt andet har indbefattet positive beskrivelser af Ellen Trane Nørby.

Ellen Trane Nørby skriver ellers i en kronik i dag, at der var mange andre politikere, der også havde fået redigeret deres wikipediaopslag, men Lars Fogt holder fast i, at hendes historik er særligt slem, og at det er grunden til, at han har fokuseret på hende i artiklen.

”Når folketingspolitikere får indføjet positivt ladede ord som "hårdtarbejdende" og "grundig" på internetleksikonet Wikipedia, er det en nyhed, som vi gerne vil fortælle. Ellen Trane Nørby er en af de politikere, der har fået lavet klart flest ændringer, og hendes medarbejdere har været meget aktive. Derfor – og kun derfor – har jeg skrevet om Ellen Trane Nørby," skriver han i en mail til Jyllands-Posten.

Lars Fogt bekræfter sine citater over for journalisten.dk. I den anledning oplyser han desuden, at han har lavet historier om de syv tilfælde, der kunne opfattes som manipulation, mens de resterende ændringer på Wikipedia var faktuelle rettelser af ordførerposter, datoer mv., som han betragter som småting. Lars Fogt fortæller, at han ikke har flere kommentarer lige nu, og at han endnu ikke har besluttet sig for, om han vil kommentere yderligere på et senere tidspunkt.

Ellen Trane Nørby har her til formiddag skrevet følgende i en sms til journalisten.dk:

"Jeg ønsker en principiel debat om mediekritik, ukritisk viderebringelse af historier på nettet og om personsagsfokus, der skygger helt over substansen, så politikerlede vokser, og mange afholder sig fra at stille op og tage ansvar i samfundet, for det vil de ikke udsætte deres børn, familie og omdømme for – den debat og mekanismerne har jeg illustreret med et eksempel. Det havde på alle måder været lettere at lade være, men debatten er vigtig," skriver Ellen Trane Nørby.

Opdateret 16.13 med kommentar fra Lars Fogt

Rettet 9.1.2013: Lars Fogt har ikke lavet fem, men syv historier om rettelser

2 Kommentarer

Mads Hansen
9. JANUAR 2013
Re: Lars Fogt: Nørbys kritik holder ikke

Mærkelig præmis, du sætter op. Det har intet med virkeligheden at gøre.

Tak til Rune Toftegaard Selsing for at skære historien ud i pap:

http://blogs.jp.dk/reaktionaer/2013/01/08/klynkende-politikere-er-de-v%C3%A6rste/

Jørgen Henriksen
9. JANUAR 2013
Re: Lars Fogt: Nørbys kritik holder ikke
Lars Fogt er journalist, og begår derfor ikke fejl. Utroligt at Ellen ikke har fattet det for længst.