Vælgermøder, sociale medier, hjemmesider og egne medieproduktioner. De politiske partier finder med jævne mellemrum på nye måder at nå sine vælgere – og nu bliver endnu en metode kastet i puljen.
Op til næste års folketingsvalg bevæger partier sig ind på streamingmarkedet, skriver Mediawatch.
I modsætning til på fjernsyn og i radio, hvor politiske reklamer er ulovlige, kan politikerne nemlig ganske lovligt folde sine politiske kampagner ud hos streamingtjenesterne.
Liberal Alliance er i gang med de indledende øvelser til at kunne udkomme på streamingtjenesterne. Kommunikationschef Robin Juel Johansen fortæller, at partiet vil tænke i andre baner, når de producerer videoer til streamingtjenester end videoer til hjemmeside og sociale medier.
”I stedet for at stille en politiker op foran et kamera, som skal fortælle om et politisk budskab, kan vi lave en filmfortælling, hvor vi bruger anderledes kameraindstillinger og bruger greb fra den klassiske reklamefilm,” siger han.
Fokus på det visuelle
Ifølge ham er det vigtigt at skræddersy kommunikationen til forskellige platforme.
”På Facebook arbejder vi med korte videoer, hvor budskabet ligger i starten, fordi det er det, brugerne tænder på derinde,” siger han.
”Nu skal vi finde ud af, hvad der fungerer på streamingtjenesterne. Vil brugerne for eksempel have noget længere, der er mere dramatisk bygget op, fordi de sidder og ser serier?”
Hvis jeg går ind på Viaplay er det for at se en film eller serie. Tror du, I kan fastholde brugerens opmærksomhed på en reklamefilm for Liberal Alliance?
”Jeg tror, man kan holde brugeren på indholdet, hvis indholdet taler til målgruppen og fungerer i den ramme, streamingtjenesten har,” siger Robin Juel Johansen.
Han nævner, at man for eksempel kan finde inspiration i, hvordan de mest sete serier er opbygget eller kigge på, hvordan biografreklamer performer bedst, fortæller han.
”Vi skal fokusere mere på en stor visuel oplevelse i stedet for det lidt mere quick and dirty politiske budskab,” siger han.
Hjælp til at ramme målgruppen
Derudover giver streamingtjenesterne data, som kan hjælpe kommunikationsafdelingerne til at ramme målgruppen med deres kampagner, fortæller han.
”Når man booker plads ved de forskellige streamingtjenester, stiller de en masse materiale til rådighed for os. For eksempel hvem der ser TV 2 Play, og hvordan brugernes adfærd er, ” siger Robin Juel Johansen.
”Det fungerer på samme måde, som når vi køber annonceplads ved aviserne og får at vide, hvem der læser avisen, hvor de bor, og hvor mange penge de tjener.”
21 dage til at ramme den gyldne opskrift
Liberal Alliance er så småt begyndt at udvikle indholdet til streamingtjenester. Men det er først, når der udskrives valg, at partiets kommunikationsafdeling for alvor kommer på prøve, når den løbende skal forsøge at præge den politiske dagsorden via den nye platform.
”Og det svære er, at hver gang vi prøver et nyt format, skal man foretage en masse eksperimenter, før man rammer den gyldne opskrift. Når vi rammer en valgkamp, er der for det meste 21 dage. Det er så den tidsramme, vi har, til at få prøvet alt af på streamingtjenesterne,” siger Robin Juel Johansen.
Mens Liberal Alliance altså er klar til at tage den nye platform i brug, så mener både Dansk Folkeparti og Enhedslisten ifølge Mediawatch, at forbuddet mod politiske budskaber på traditionelt tv også bør gælde på streamingtjenester.
”Vi synes ikke, der bør reklameres politisk i de rum," siger Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus til Mediawatch.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.