LA Ungdom: Skriv læserbreve og vind en luksusrejse

Den mest flittige læserbrevsskribent i ungdomsafdelingen af Liberal Alliance vinder en luksustur til Schweiz. Præmien inkluderer middag med Saxo Banks direktør og ture i sportsvogne. »Debatredaktionerne er jo saglige og faglige, og de bringer det kun, hvis debatindlægget virker,« siger landsformanden  

Debatredaktioner, der i den kommende tid bringer læserbreve fra medlemmer af Liberal Alliances Ungdom, hjælper uden at vide det læserskribenten til at vinde point i en konkurrence om at flyve til Schweiz.

Liberal Alliances Ungdom har nemlig lavet en læserbrevskonkurrence, hvor præmien er, at man møder en af Liberal Alliances mest trofast støtter, ejer at Saxo Bank Lars Seier. Vinderen får også en ”tur i sportsvogne og meget mere”, står der på ungdomsorganisationens hjemmeside.

Skal motivere medlemmerne

Alex Vanopslagh, landsformand i Liberal Alliances Ungdom, siger, at foreningen gerne vil påvirke den offentlige debat med holdninger og ideer.

»Derfor har vi en konkurrence, ligesom alle andre ungdomspolitiske organisationer gør det med for eksempel læserbreve eller rekruttering.«

Er det ikke lidt mærkeligt, at debatredaktioner modtager bidrag fra jeres medlemmer, fordi medlemmerne gerne vil vinde en tur til Schweiz?

»Det, der motiverer medlemmerne, er ønsket om at rykke ved folks holdninger og påvirke debatten. Det er kun godt, at vi kan motivere nogle af de dygtigste debattører til at blive lidt mere aktive. Debatredaktionerne er jo saglige og faglige, og de bringer det kun, hvis debatindlægget virker,« siger Alex Vanopslagh.

VU: Det har vi ikke penge til

Jens Husted, landsformand for Venstres Ungdom, siger, at VU også har lavet konkurrencer for at motivere de unge til at skrive læserbreve.

»Men en tur til Schweiz vil jeg betegne som ret usædvanligt. Det har vi i hvert fald ikke penge til.«

Venstres Ungdom har tidligere lavet læserbrevskonkurrencer, hvor man kunne vinde en rundvisning på Christiansborg med folketingsmedlem Kristian Jensen eller en plakat med partiformand Lars Løkke Rasmussens signatur.

»Men det blegner selvfølgelig lidt i forhold til en tur til Schweiz,« siger Jens Husted.

DSU lokker med gratis kursus

DSU-formand Alexander Grandt Petersen siger, at unge socialdemokrater for eksempel kan vinde et gratis forsvarspolitisk kursus til en værdi af 250 kroner.

»Vi har ikke store pengepræmier,« siger Alexander Grandt Petersen.

Han bemærker, at Liberal Alliances Ungdom repræsenterer den nok mest velhavende del af den danske befolkning.

»Måske skal der lidt mere til at imponere dem end en ung studerende på SU, som ikke får lommepenge af sin mor og far,« forklarer Alexander Grandt Petersen.

Store medier giver flere point

Læserbrevskonkurrencen for Liberal Alliance Ungdoms medlemmer kører frem til landsmødet den 18. april 2015, hvor vinderen kåres. Lige nu ligger Marc Bangert nummer 1, skarpt forfulgt af Morten Bak.

Man samler point ved at fortælle partikontoret, hvor man har fået bragt sit indlæg, og hvor langt det var.

»Jo større mediet er, jo flere point får man. Længere indlæg får også flere point end korte. Hvis du får tre store kronikker, kan det svare til 10 små debatindlæg i lokale aviser,« siger Alex Vanopslagh.

Var frihedskæmpere i 2011

Det er ikke første gang, Liberal Alliance tager utraditionelle midler i brug for at få deres medlemmer til at sprede deres politiske budskaber.

I 2011 lancerede Liberal Alliance Facebook-app’en Freedom Fighter, hvor medlemmer fik point for at bruge et bestemt hashtag i debatter på netaviser og sociale medier.

1 Kommentar

Mikkel Kruse
10. MARTS 2015
Alternativ overskrift:

Alternativ overskrift:

LAU gør det samme som alle andre ungdomspartier, men har federe præmier