Journalisthøjskolen forventes solgt i oktober

På KaJ’s generalforsamling lørdag afslørede prorektor på DMJX Lars Poulsen, at salget af ”Bunkeren” på Olof Palmes Allé i Aarhus nu er meget tæt på. »Vi har en god fornemmelse af, at tingene falder på plads i løbet af oktober,« siger han til Journalisten

I november sidste år blev Journalisthøjskolen på Olof Palmes Allé i Århus sat til salg for 75 millioner kroner. Året inden havde skolen besluttet at droppe ”Bunkeren” og bygge nyt ved Aarhus Universitet.

I første budrunde ville ingen af de interesserede købere dog betale prisen. Men nu ser flytteplanerne ud til at være tættere på end nogensinde. Det afslørede prorektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) Lars Poulsen lørdag, da KaJ – Medie- og Journaliststuderende – holdt generalforsamling. 

»Fredag meldte vi ud på et medarbejdermøde, at vi forventer at kunne lande et salg af bygningerne på Olof Palmes Allé inden for et par uger. Så det er der ikke noget hemmeligt i. Derfor fortalte jeg det også på KaJ’s generalforsamling,« siger han til Journalisten.

Køberen er stadig hemmelig

Det er dog endnu yderst sparsomt med oplysninger om salget, prisen og køberen.

»Vi har en god fornemmelse af, at tingene falder på plads i løbet af oktober. Men derudover er der ikke mere at fortælle lige nu. Du må ringe igen om en måned,« siger Lars Poulsen.

Vil du heller ikke afsløre, hvem køberen er?

»Nej, det kan jeg først sige i det øjeblik, det bliver offentliggjort,« siger han.

Forventer at flytte inden for tre år

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har haft hjemme i de grå betonhaller i Aarhus Nord siden 1973. Men lokalerne er utidssvarende, lød forklaringen, da det blev besluttet at flytte til nye lokaler:

»Vores nuværende hus fra 1973 er mere indrettet som et gymnasium med klasseværelser til 25 elever end til et moderne uddannelsesmiljø med studiepladser og grupperum,« sagde Jens Otto Kjær Hansen i 2012 til Journalisten.

Siden da har planen været, at DMJX skal flytte til et nybyggeri på Katrinebjerg ved Aarhus Universitet. Der går dog lige nogle år, før den plan kan føres ud i livet.

»Det tager jo nogle år at bygge et hus. Og inden for det offentlige tager det også tid at få tingene godkendt. Så det tager nok to og et halvt til tre år. Men vi er alt i alt optimistiske,« siger Lars Poulsen. 

0 Kommentarer