iBYEN.dk genbruger gamle pizza-anmeldelser

En artikel om byens bedste pizzaer bygger på vurderinger og tekster, der blev lavet for mere end to år siden. Ikke tilfredsstillende, erkender iBYEN.dk’s redaktør.

En artikel om byens bedste pizzaer bygger på vurderinger og tekster, der blev lavet for mere end to år siden. Ikke tilfredsstillende, erkender iBYEN.dk’s redaktør.

iBYEN.dk guider sine læsere til de sprødeste bunde og de friskeste råvarer i artiklen ’Her er byens bedste pizza’. Men artiklens vurderinger af pizzabagerne viser sig at være knap så friske.

6 ud af 7 af vurderingerne er nemlig taget direkte ud af en tilsvarende artikel, som iByen bragte den 21. juli 2006.

I kommentarerne til artiklen klager flere læsere over genbruget af gamle tekster, og journalisterne lover bod og bedring i form af en opdateret version til efteråret. Men artiklen ligger stadig på iByen.dk, og det fremgår ikke, at størstedelen er genbrug fra 2006.

Journalisten.dk har spurgt iBYEN.dk’s redaktør, Martin Finnedal, om pizzeria-anmeldelser kan genbruges i over to år.

»For det første vil jeg sige, at det ikke er en anmeldelse som sådan. Vi skelner mellem anmeldelser og guider.«

Men I fortæller jo læserne, at her får de byens bedste pizzaer, så deri ligger vel en slags vurdering?

»Det er klart, der ligger en vurdering, og den skal man kunne stole på. Det er ikke unormalt, at vi genbruger ting i guider, og når vi gør det, skal det op til vurdering. Og her har det altså ikke været helt tilfredsstillende.«

Hvorfor har I så ikke taget artiklen af?

»Artiklen har jo fået nyt liv på grund af de kommentarer og tilføjelser, der er kommet, så det er en cadeau til dem, der skriver ind med kommentarer.«

Kan man stole på, at kvaliteten af et pizzeria ikke ændrer sig på to år?

»Mange af de steder er jo klassiske steder, hvor vi løbende kommer og spiser, så vi ved, at artiklen ikke er helt skæv.«

Burde I ikke skrive i artiklen, at teksterne er fra 2006?

»Det fremgår jo af kommentarerne. Men man kunne godt forsvare at skrive det mere højt og tydeligt,« siger Martin Finnedal og lover samtidig at vende tilbage med den mest gennemtyggede pizzaguide, København endnu har set.

iBYEN.dk er et subsite til Politikens website og findes også som fredagstillæg til avisen.

1 Kommentar

Knud Jacobsen
11. AUGUST 2008
Re: iBYEN.dk genbruger gamle pizza-anmeldelser

En pizza, flere pizze - derfor hedder det pizzeria.