Her er det nye Urban

Urban genopstår under navnet Urban KBH som shopping-tillæg til Berlingskes abonnenter og københavnerguide på nettet.

Urban genopstår under navnet Urban KBH som shopping-tillæg til Berlingskes abonnenter og københavnerguide på nettet.

"Her kommer snart et nyt spændende site til Urbans læsere og alle københavnere," står der på Urban.dk. Gratisavisen lukkede i januar måned i år, men genopstår nu ifølge Frontbox.dk den 31. maj.

Urban.dk vil blive relanceret som københavnerguide på nettet og skal ifølge Frontbox.dk være en platform med inspiration, impulser og overblik over København.

Derudover vil hjemmesiden fra slutningen af maj måned blive suppleret af 10 årlige avisudgivelser til Berlingskes abonnementer med guides til Københavns shopping-muligheder. Tillægget, Urban KBH, vil udkomme sidst på måneden op til weekenden i et oplag på ca. på 65.000 stk. Af dem vil 20.000 distribueres til Berlingskes abonnenter i Storkøbenhavn og resten via DSB.

Berlingske Media lukkede Urban som led i en stor spareplan, der skulle sikre "en stærk økonomisk polstring igennem et usikkert 2012", lød det i januar fra Berlingske Media. Til gengæld lovede man, at Urban ville blive relanceret som et digitalt koncept under Berlingske igen i foråret 2012.

Journalisten.dk bragte i forbindelse med lukningen en række interviews med nogle af de folk, der havde arbejdet på avisen. 

»Vi følte, at vi med få mennesker lavede et godt og grundigt produkt. Men vi har jo hele tiden vidst, at vi ikke tjente nogen penge, og vi har nok altid følt, at vi havde en ladt pistol for panden,« sagde tidligere Urban-journalist Thomas Conradsen blandt andre til Journalisten.dk, mens avisens første chefredaktør Kåre Quist kaldte gratisavisen »et selvmodstridende projekt«. 

 

0 Kommentarer