Facebook udvider stem ned-knap til New Zealand og Australien

Efter en indledende test i USA har brugere i New Zealand og Australien nu også adgang til Facebooks stem op/stem ned-knapper til kommentarspor. Knapperne er stadig i testfasen, men Facebooks vicepræsident har udtalt, at det er ”ret sandsynligt”, at de bliver implementeret bredt

Efter en indledende test i USA har Facebook-brugere i New Zealand og Australien nu også fået adgang til stem op/stem ned-knapper i Facebooks kommentarspor.

Her tweeter en australsk bruger:

Det er tech-medier som CNet og The Next Web, der rapporterer, at brugere i Australien og New Zealand nu har fået adgang til knapperne. Og tech-mediet Gizmodo skriver:

”Der har været et betydeligt stigende antal meldinger (om de nye knapper, red.) fra Facebook-brugere de sidste 24 timer.”

Knapperne er stadig i testfasen, men firmaets vicepræsident, Adam Mosseri, sagde 15. april til medietrends.dk:

”Jeg tror, at det er ret sandsynligt, at vi implementerer dem. Spørgsmålet er blot hvordan.”

Funktionen er kendt fra for eksempel Reddit.

Derfor tester Facebook knapperne 

Knappernes formål er at skabe en mere ”konstruktiv dialog”.

Til Gizmodo Australia siger en talsperson:

”Folk har fortalt os, at de gerne vil se bedre offentlige diskussioner på Facebook, og at de ønsker fora, hvor mennesker med forskellige meninger kan have en mere konstruktiv dialog. Derfor kører vi en lille test i New Zealand, der tillader folk at stemme kommentarer op og ned på opslag på offentlige sider.”

Funktionen findes dog, ifølge CNet, også på sider, der har base i Australien – og fem procent af Facebooks engelsktalende Android-brugere i USA fik funktionen i februar.

Mere uddybende sagde en talsperson i februar til netmediet Techcrunch – i et indirekte citat – at formålet var ”at skabe en let måde, hvorpå folk kan give et signal til Facebook om, at en kommentar er upassende, uciviliseret eller vildledende”.

Ikke en 'dislike'-knap

Netmediet The Verge skrev i februar, at brugerne ikke vil kunne se, hvor mange der har trykket 'stem ned' ved en given kommentar.

Og Facebooks vicepræsident, Adam Mosseri, sagde 15. april til Medietrends.dk, at knapperne ikke skal opfattes som 'like'- og 'dislike'-knapper, men at de skal fungere som et signal fra brugerne til Facebook om, hvad de opfatter som upassende kommentarer.

Til medietrends.dk sagde Adam Mosseri, at ”det er ret sandsynligt”, at knapperne implementeres. Samtidig sagde han dog:

”Jeg tør ikke love det. Måske er der et eller andet, jeg ikke ved på nuværende tidspunkt.”

”Vi skal være sikre på, at vi bygger knapperne ordentligt. Der er flere måder at gøre det på. Hvordan viser vi 'up'- og 'down vote'-knapperne? Hvad skal netto-effekten være? Hvordan designer vi brugerfladen? Hvordan sikrer vi, at brugerne forstår meningen? Og hvad gør vi med de signaler, som knapperne sender?” sagde Adam Mosseri til medietrends.dk.

0 Kommentarer