EU-udvalg vil have magt til at fyre journalister

Ny EU-rapport lægger op til væsentlige stramninger af pressen og lægger op til, at medier skal kunne pålægges bøder og tvinges til at fyre journalister

Et højtstående EU-udvalg med bl.a. den tidligere tyske justitsminister har afleveret en rapport til Europa-kommissionen, der anbefaler vidtgående muligheder for at regulere pressen i EU-landene, skriver den britiske avis The Telegraph.

Udvalget blev nedsat sidste år af EU-kommissionens vicepræsident Neelie Kroes med opgaven at aflevere en rapport under overskriften "medie-frihed og pluralisme". Rapporten er netop blevet afleveret til kommissionen, og udvalget konkluderer, at der skal indføres nye regler for medierne i EU.

"Alle EU-lande bør have uafhængige pressenævn," hedder det i konklusionen i rapporten, der er blevet offentliggjort på udvalgets hjemmeside.

"Pressenævn skal have reelle håndhævelsesbeføjelser, såsom bøder, pålagt trykning eller offentliggørelse af undskyldninger eller fjernelse af journalistisk status."

Udvalget anbefaler tillige, at EU-kommissionen anbringes i overordnet kontrol med indførelse af pressenævnene.

"De nationale pressenævn skal følge et sæt fælleseuropæiske standarder og overvåges af Kommissionen for at sikre, at de overholder de europæiske værdier," hedder det i rapporten.

12 Kommentarer

T Hansen
23. MAJ 2013
Det kan konstateres
Det kan konstateres demokratierne i Europa snart ikke eksisterer længere.

Politikerne initierer ivrigt samfundsnedbrydningen og skyr ingen midler i jagten på ussel mammon til sig selv.

Prisen for dette vanvid betales af landenes egne befolkninger som politikerne med undskyldningen omkring krig bevidst nedprioriterer til fordel for en politisk naiv idé om, at redde alverdens fattige.

Det er kun med en stor og afhængig befolkningsgruppe, at politikerne kan bevare magten. Netop derfor ser politikerne tilflytning som en fordel.

Men det er her krigen indenfor Europas grænser er startet. Modstanderen er alverdens fattige og religion som politikerne bevidst har lukket ind.

Europas oprindelige befolkning ser tilflytning som en trussel mod eget ve og vel men opponerer ikke da befolkningerne er underkastet magten som gemmer sig i Bruxelles korridorer.

EU vil gå i opløsning som alle andre diktatoriske samfundssystemer gennem årtusinder har gjort det.
Lars Kristensen
22. MAJ 2013
Censur kan altid brydes, hvor
Censur kan altid brydes, hvor meget en magthaver end prøver at lukke munden på kritikere.

En magthaver har magt til at censurere, mens andre har friheden til at bryde den.
Lars Frederiksen
23. JANUAR 2013
Der er klart at der skal
Der er klart at der skal sættes en stopper for løgnagtigt propaganda mod EU. Journalisternes opgave er at skal fremstille EU i et fordelagtigt lys ellers må de tage deres retfærdige straf.

Ministeriet for sandhed
Maria Oien
23. JANUAR 2013
Det mest uhyggelige er at de
Det mest uhyggelige er at de betegner det under termen 'frihed'. Det betyder åbenbart noget lidt andet, når man sidder i EU.
Jesper Jensen
23. JANUAR 2013
Til våben alle mand.. Vi skal
Til våben alle mand.. Vi skal vælte historiens mest luskede diktatur over alle tider!! De snørklede sig til det store europa, som Hitler prøvede at kæmpe sig til!!!

Flere