Sportsjournalister kunne i weekenden ikke få adgang til presseområderne på engelske stadions. Fodboldklubberne protesterer over, at medierne ikke vil underskrive nye vilkår for bl.a. Twitter.De britiske sportsjournalister måtte følge en række af weekendens fodboldkampe fra de almindelige tribuner. De særlige pressebåse med bedre udsyn til kampene var nemlig lukket land for avisjournalister.
De britiske fodboldklubber kan ikke blive enige med fodboldpressen om vilkårene i en ny aftale om medieakkreditering til fodboldkampe. Derfor har klubberne nu skruet bissen på ved at nægte medierne den privilegerede adgang, de ellers plejer at have.
Avisjournalisterne har set sig nødsaget til at dække kampene fra de almindelige tribuner, samt på baggrund af tv-transmissioner.
I onsdags brød forhandlingerne om de nye regler sammen – og mediecheferne har nægtet at underskrive det forslag til aftalen, som de engelske fodboldmyndigheder har fremlagt. Reglerne skal blandt andet begrænse de skrivende journalisters brug af Twitter og live-dækning af fodboldkampe.
Nyhedsmediernes fællesorganisation News Media Coalition har ifølge Press Gazette kaldt fodboldklubbernes aktion for »en afvisning af pressefriheden« og udtryk for »arrogance«.
I dagens leder kritiserer The Times aktionen for at være til skade for både fodboldfans og sponsorer. Avisen hævder også, at der var splittelse omkring aktionen blandt fodboldklubberne.
»Hvad angår klubberne, så var nogle ivrige efter at lukke reportere ind og betragtede striden som absurd, nogle insisterede på, at aviserne ikke var velkomne, og nogle vidste overhovedet ikke, at der var en sag. En klub lukkede gladeligt journalister ind i pressebåsen på betingelse af, at de foregav at have skrevet deres artikler fra tribunerne,« skriver The Times ifølge Press Gazette.
Rettet 14.34: Det var ikke Premier League-kampe, der blev spillet i weekenden.
2