Engelske fodboldklubber lukker medierne ude

Sportsjournalister kunne i weekenden ikke få adgang til presseområderne på engelske stadions. Fodboldklubberne protesterer over, at medierne ikke vil underskrive nye vilkår for bl.a. Twitter.

Sportsjournalister kunne i weekenden ikke få adgang til presseområderne på engelske stadions. Fodboldklubberne protesterer over, at medierne ikke vil underskrive nye vilkår for bl.a. Twitter.De britiske sportsjournalister måtte følge en række af weekendens fodboldkampe fra de almindelige tribuner. De særlige pressebåse med bedre udsyn til kampene var nemlig lukket land for avisjournalister.

Det skriver Press Gazette

De britiske fodboldklubber kan ikke blive enige med fodboldpressen om vilkårene i en ny aftale om medieakkreditering til fodboldkampe. Derfor har klubberne nu skruet bissen på ved at nægte medierne den privilegerede adgang, de ellers plejer at have.

Avisjournalisterne har set sig nødsaget til at dække kampene fra de almindelige tribuner, samt på baggrund af tv-transmissioner.

I onsdags brød forhandlingerne om de nye regler sammen – og mediecheferne har nægtet at underskrive det forslag til aftalen, som de engelske fodboldmyndigheder har fremlagt. Reglerne skal blandt andet begrænse de skrivende journalisters brug af Twitter og live-dækning af fodboldkampe.

Nyhedsmediernes fællesorganisation News Media Coalition har ifølge Press Gazette kaldt fodboldklubbernes aktion for »en afvisning af pressefriheden« og udtryk for »arrogance«.

I dagens leder kritiserer The Times aktionen for at være til skade for både fodboldfans og sponsorer. Avisen hævder også, at der var splittelse omkring aktionen blandt fodboldklubberne.

»Hvad angår klubberne, så var nogle ivrige efter at lukke reportere ind og betragtede striden som absurd, nogle insisterede på, at aviserne ikke var velkomne, og nogle vidste overhovedet ikke, at der var en sag. En klub lukkede gladeligt journalister ind i pressebåsen på betingelse af, at de foregav at have skrevet deres artikler fra tribunerne,« skriver The Times ifølge Press Gazette.

Rettet 14.34: Det var ikke Premier League-kampe, der blev spillet i weekenden.

2 Kommentarer

Andreas Marckmann Andreassen
9. AUGUST 2011
Re: Engelske fodboldklubber lukker medierne ude

@Casper Vestereng

Du har ret. Det var ikke Premier League, pressen måtte følge fra tribunerne. Tak for opmærksomheden. Det er nu rettet.

Casper Vestereng
9. AUGUST 2011
Re: Engelske fodboldklubber lukker medierne ude

De britiske sportsjournalister måtte følge Premier League fra de almindelige tribuner i weekenden.

 Bare til info, så er Premier League altså ikke startet endnu. Når det er sagt, så må klubberne altså lige tage sig lidt sammen. Jeg kunne forstå, hvis man forbød Twitter i skoleklasser eller når man kører bil, men på et fodboldstadion?!?

Eller rettere sagt: I presselogen på et fodboldstadion, for fansene må vel gerne twitte! Det er sgu absurd.

Gad vide, hvordan sportsjournalistikken ser ud om 10 år? Så har ligaerne vel deres egne tv-kanaler og dermed deres egne 'objektive' journalister ansat til at beskrive det fantastiske produkt.

Men må jeg ikke til sidst anbefale alle danske sportsjournalister at bruge Twitter endnu mere. Under Tour de France kørte det godt, og det er virkelig et stærkt live-medie. 

Casper Vestereng - http://bit.ly/nb4Bmd