Endnu en avis dropper papiret

For nylig erklærede The Christian Science Monitor, at den daglige trykte udgave snart var fortid. Nu følger the Seattle Post-Intelligencer efter. I dag er allersidste gang, avisen udkommer på papir.

For nylig erklærede The Christian Science Monitor, at den daglige trykte udgave snart var fortid. Nu følger the Seattle Post-Intelligencer efter. I dag er allersidste gang, avisen udkommer på papir.

"ONE ERA ENDS, ANOTHER BEGINS", står der prætentiøst på forsiden af the Seattle Post-Intelligencers website i dag, der fra i morgen alene står for formidlingen af "avisens" indhold.

The Seattle Post-Intelligencer udkommer således på gammeldags papir for allersidste gang i dag, tirsdag, og er dermed  USA's største dagblad, som gennemfører et komplet hamskifte til et totalt digitalt produkt.

The Hearst Corp., som udgiver den 146-årige avis, overraskede markedet ved så sent som i går at offentliggøre planerne om at ændre grundvilkårene for Seattles ældste forretning og stoppe den daglige levering med bud til de godt 117.000 læsere.

"Tonight we'll be putting the paper to bed for the last time," meddelte redaktør og udgiver Roger Oglesby i aftes en angiveligt ganske tavs redaktion, skriver Seattlepi.com. Han understregede dog samtidig, at historien og "slægten" vil blive ført videre: "But the bloodline will live on."

Med skiftet håber Hearst Corp., at man kan gøre netudgaven til regionens førende nyhedskanal. Og webudgaven skal ikke blot bestå af nyheder, men også fungere som en slags 'community platform' med input fra Seattles borgere og 150 bloggere.

Inden beslutningen om at nedlægge den trykte avis forsøgte Hearst Corp i øvrigt at sælge Seattle Post-Intelligencer, men altså uden held. Det var i starten af januar, hvor avisen kunne melde om et underskud sidste år på 14 millioner dollar. 

Se her web-tv-indslag med en lang række medarbejdere på Seattle Post-Intelligencer, der alle fortæller, hvad lukningen af avisen kommer til at betyde, og hvad de mest vil savne.

Læs også om den generelle nedtur på det amerikanske avismarked: Blodig nedtur og lukninger rammer aviser i hele USA.

0 Kommentarer