Ekstra Bladet sælger ud på Lauritz.com

I jagten på overskud tester formiddagsavisen, om de kan sælge annoncer på auktionsportalen. »Hvis priserne kommer under smertegrænsen, stopper vi bare igen,« siger Claus Nyvold, annoncedirektør på Ekstra Bladet

I skrivende stund kan du købe en helsidesannonce i Ekstra Bladet for 3.200 kroner. Det eneste, du skal gøre, er at klikke forbi Lauritz.com.

Det er Ekstra Bladet selv, der har startet den anderledes auktion.

»Vi testede konceptet i september, og resultatet var positivt,« siger annoncedirektør på Ekstra Bladet Claus Nyvold.

Ved auktionen i september faldt hammeren ved 16.000 kroner, hvilket ifølge Claus Nyvold var en fornuftig pris i forhold til markedet.

»Printmedierne har det jo ikke nemt, hvilket vi også kan se på de nyligt offentliggjorte læsertal – men det handler jo om den strukturelle omlægning fra analoge til digitale medier. Der er intet odiøst i, at det er svært at finde annoncører. Men det måtte gerne gå lidt langsommere. At vi samtidig har en konjunkturnedgang, gør, at vi bliver ramt på begge kinder på samme tid.«

Claus Nyvold håber, at salget af annoncer på Lauritz.com kan åbne for nye kunder:

»Kunden, der købte annoncen, er helt ny for Ekstra Bladet print. Derudover kunne Lauritz.com fortælle, at tre udenlandske firmaer, som vi ikke tidligere har bragt annoncer fra, bød i den højere ende af auktionen.«

Men er en pris på 3.200 kroner for en helsides annonce acceptabelt for Ekstra Bladet?

»Umiddelbart går vi ikke i panik, hvis en enkelt annonce bliver solgt meget billigt – ligesom man heller ikke skal gå i panik over en vred bruger. Men kan vi se et mønster i, at niveauet lægger sig på 3.200 kroner, så stopper vi legen med det samme,« siger Claus Nyvold.

På Lauritz.com kan alle fra fru Madsen i Køge til ultra-nationalister i White Pride byde på – og vinde – auktionen. Vil I trykke alt?

»Så længe det er inden for dansk lovgivning. Det er også derfor, at vi optager massageannoncer. Vi skal ikke være smagsdommere på Ekstra Bladet – det lader vi Politiken og Information om at være,« siger Claus Nyvold.

0 Kommentarer