DR tilbyder Bertel Haarders vredesudbrud som ringetone

I går forsikrede DR, at klippet med Bertel Haarder ikke blev offentliggjort på grund af underholdningværdi. Samme dag kom DR med en ny ringetone til mobilen - lyden af ministerens vredesudbrud.

I går forsikrede DR, at klippet med Bertel Haarder ikke blev offentliggjort på grund af underholdningværdi. Samme dag kom DR med en ny ringetone til mobilen – lyden af ministerens vredesudbrud.

Hvad er begrundelsen for at vise en rasende minister – ud over underholdningsværdien? Sådan lød spørgsmålet i går til nyhedsdirektør i DR, Ulrik Haagerup. Hvortil han svarede:

»Vi gør det ikke, fordi det er underholdende. Der er tale om en minister, der bliver stillet et meget relevant spørgsmål om en arbejdsgruppe, han selv har nedsat. Inden arbejdsgruppen er færdig med sit arbejde, laver ministeren en aftale, og hvis man udsender en pressemeddelelse, der begrænser fedmeoperationer med mange procent, så er det et relevant journalistisk spørgsmål, at han ikke venter på arbejdsgruppens anbefalinger.

Ulrik Haagerup understregede også, at beslutningen om at bringe interviewet skulle ses i sammenhæng med, at politiske partier og interesseorganisationers styring intensiveres i disse år.

Senere på dagen valgte DR at udbyde dele af Bertel Haarders forbandelser som ringetone til download. Det skriver politiken.dk.

Det er P3, der står bag det nye produkt. Kanalchef for P2,P3 og P4, Ole Mølgaard, synes, at ideen er fin:

»Det skal jo forstås som satire og sjov. Jeg har det sådan, at man godt de første par dage må lave sjov med sådan en episode. Men altså, nu har det ikke helt den samme relevans mere, så nu lader vi det stille og roligt glide ned ad vores hjemmeside«, siger kanalchef Ole Mølgaard til politiken.dk.

»Det er ment som en satire. Sådan er P3. Vi går lige til kanten, og i dette tilfælde synes jeg, det er fint nok. Jeg ville ikke selv have den som ringetone, men jeg ser det bare lidt som en sjov gimmick«.
Ole Mølgaard har derfor ingen etiske kvababbelser i forbindelse med at DR alligevel kører på indslagets underholdningsværdi:

»Ideen opstod fra nogle lyttere og jeg mener, det her er i boldgaden med satire og sjov, som i høj grad også er en del af P3. De skal gå til kanten. Det forventer vores lyttere, og det er den slags, der gør, at vi kan fungere som nyhedsformidler til et stort, ungt publikum«, siger Ole Mølgaard.

0 Kommentarer