DR afviser politiklage over klima-dokumentar

DR afviser alle centrale anklager i en klage fra politiet over DR-dokumentaren "En klima-krimi", som skildrer to klimaaktivisters oplevelser under COP15-topmødet i december 2009. Det skriver DR på sin hjemmeside. 

DR afviser alle centrale anklager i en klage fra politiet over DR-dokumentaren "En klima-krimi", som skildrer to klimaaktivisters oplevelser under COP15-topmødet i december 2009. Det skriver DR på sin hjemmeside. 

Den omdiskuterede dokumentarudsendelse, der har kunnet ses på Dr.dk/pirattv og DR 2, bragte lydoptagelser af politiets interne kommunikation fra en demonstration ved Bella Center i København. Og det er på disse optagelser, at en delingsfører blandt andet fremsætter flere kontroversielle udtalelser.

»Politiets mest centrale anklage mod vores dokumentar er, at der skulle være tvivl om, hvorvidt der er givet ordre til at slå på pressen. Den anklage er jeg uforstående over for, for af den uredigerede lydfil fremgår det klart og tydeligt,« siger redaktør i DR Ung Kasper Tøstesen i en pressemeddelelse fra DR.

Den udtalelse, som redaktøren henviser til, ligger seks minutter inde i den uredigerede lydoptagelse. Og her meddeler politiets delingsfører følgende til sine betjente:

»Jeg ved, at der står fyldt med presse foran, men de er i risikozonen. Det må de selv tage. Så I hugger bare til dem. De er en del af det, hvis de står der.« 

 (politiradio, 06.00 min.)

Og knap et minut senere lyder det over politiets radio:

»Så vil jeg fandenrendemig se den stav der, så den bliver rødglødende, når vi skal op at have fat i den vogn.«  (politiradio, 06.59)

Retvisende billede
Københavns Politi havde i sin klage til DR også rejst kritik af, at udtalelserne ikke blev bragt i kronologisk rækkefølge.

»Det er rigtigt nok, men det gør ingen forskel. Det afgørende er, at programmet giver et retvisende billede. Og hvis nogen skulle være i tvivl, så har vi offentliggjort det hele på vores hjemmeside – både hele lydfilen og dokumentaren,« siger Kasper Tøstesen i DR's egen artikel.

Det er nu op til Københavns Politi, om man vil gå videre med klagen og eventuelt indbringe sagen for Pressenævnet.

0 Kommentarer