Danske journalister er blevet gode til klima

Cop16 er ikke samme mediebegivenhed som Cop15, men Greenpeace glæder sig alligevel over et pressemæssigt spin-off fra sidste års klimatopmøde i København.

Cop16 er ikke samme mediebegivenhed som Cop15, men Greenpeace glæder sig alligevel over et pressemæssigt spin-off fra sidste års klimatopmøde i København.

Greenpeace Danmarks kommunikationschef, Birgitte Lesanner, har ikke lige så mange journalister i røret som sidste år på denne tid. Men til gengæld er der langt færre dumme spørgsmål, hun skal besvare.

»Cop15 gjorde, at de danske journalister blevet meget skolede i klima. De er godt inde i stoffet og ved en masse ting både om is, der smelter, og om FN-processerne. I dag ringer journalister og spørger for eksempel til Sudans holdning i debatten. Sådan har det ikke været tidligere,« siger Birgitte Lesanner.

Hvor sidste års klimatopmøde prægede avisernes forsider i ugevis, kan man nemt overse, at årets tilsvarende møde netop er indledt i Cancun, Mexico. Men det skuffer ikke Lesanner, da Cop16 er et såkaldt mellem-møde, hvor det ikke er hensigten at skabe en større aftale.

»På Cop16 skal man ligesom skabe byggesten til at bringe processen videre. Så det er ok, at det ikke er lige så vildt som sidste år, hvor man skulle have en aftale på plads. Men de fleste danske dagblade og tv-stationer er trods alt med i Cancun, så jeg synes ikke, man kan klage over dækningen,« siger hun.

Lesanner erkender dog, at klima-dækningen er en smule op ad bakke i øjeblikket.

»Sidste år blev der bygget så meget op, og da det så floppede, opstod der ligesom sådan en mod-effekt, hvor klimaet begyndte at hænge folk ud ad halsen. Og på årets topmøde er der også gået lidt benarbejde og FN-proces i den. Så det vælter ikke ud med sexede journalistiske historier,« siger Birgitte Lesanner.

Hun fortæller også, at Greenpeace selv har skaleret deres aktiviteter efter det lidt lavere niveau, årets topmøde har. Men hun vil ikke røbe, om der er aktioner på vej i stil med de to aktivister, der narrede sig adgang til den kongelige middag på Christiansborg sidste år.

0 Kommentarer