“Dovne Robert” fik skældud for politisk T-shirt

"Dovne Robert" er medstifter af Nihilistisk Folkeparti, men afviser, at han skulle være præsenteret som politisk aktiv i medierne eller kæmper for partiets interesser. Tværtimod har partiformanden skældt ham ud for at bære partiets T-shirt på tv, siger Robert Nielsen til journalisten.dk.

"Dovne Robert" er medstifter af Nihilistisk Folkeparti, men afviser, at han skulle være præsenteret som politisk aktiv i medierne eller kæmper for partiets interesser. Tværtimod har partiformanden skældt ham ud for at bære partiets T-shirt på tv, siger Robert Nielsen til journalisten.dk.

Skulle DR2 have fortalt læserne, at Robert Nielsen – der siden har fået øgenavnet "Dovne Robert" – var medstifter af Nihilistisk Folkeparti? Nej, slog programchef Heidi Robdrup fast i går.

»Vi syntes ikke, det var relevant i programmet, hvor vi gerne ville sætte denne værdidebat om velfærdssamfundet i søen. Robert Nielsen er, uanset hvordan man vender og drejer det, en samfundsborger ligesom alle os andre,« sagde hun bl.a. til journalisten.dk.

Flere kritikere har ellers peget på, at Robert Nielsen som medstifter og ordfører for partiet kunne være ude i et politisk ærinde – og ikke bare som en case-person eller en "almindelig" samfundsborger.

Men nu afviser Robert Nielsen selv, at han skulle være i færd med at føre politik for Nihilistisk Folkeparti.

Har du forsøgt at fremme Nihilistisk Folkepartis politiske interesser med din medvirken i programmet og den efterfølgende mediestorm?

»Det har i hvert fald ikke været det, der var formålet. Jeg må også sige, at diskussionen er lidt sjov. Er Nihilistisk Folkeparti et parti på linje med andre partier? Det er det netop ikke. Nihilistisk Folkeparti er et ironisk kunstprojekt, hvor det, vi egentlig ville, var at vise, at man kan tillade sig at mene hvad som helst, så længe man spinner det rigtigt,« siger Robert Nielsen til journalisten.dk.

»Grunden til, at folk ikke kan adskille det, er, at debatten i Danmark er blevet så rabiat, at det er svært at se, at Nihilistisk Folkeparti er for sjov.« 

Fik skældud af partiets top

Nihilistisk Folkeparti har en meget klar politik i forhold til arbejdsløshed. "Det skal ikke kunne betale sig at arbejde!" lyder det blandt andet på partiets hjemmeside.

Men Robert Nielsen tilføjer, at partiet slet ikke har været aktivt i flere år.

I den omstridte udsendelse på DR2 var Robert Nielsen iført en "Nihilistisk Folkeparti"-T-shirt. Det har været vand på kritikeres mølle, der mener, at Robert Nielsen i virkeligheden er ude i et politisk projekt på partiets vegne.

Men det afviser han blankt. Tværtimod har partiets topfolk skældt ham ud for at bære T-shirten.

»Hvis der ligger taktiske overvejelser bag, så er det de overvejelser, jeg ikke har haft. Både formanden og chefideologen har kritiseret mig og sagt til mig, at de overhovedet ikke vil blandes ind i det her. Nihilistisk Folkeparti har en anden position og et andet formål. De er meget sure over de negative reaktioner, de har fået, fordi folk tror, jeg er sendt ud af partiet,« siger Robert Nielsen.

»De har også bedt mig om ikke at tage den T-shirt på igen, når jeg er i medierne. De vil ikke stå på mål for, hvad jeg siger og mener i denne her sag.«

Partiet er et kunstværk

Men kan du forstå, at nogle kan tro, at du er ude i et politisk projekt for at fremme partiets politik?

»Ja, det kan jeg godt forstå. Men jeg tror meget, det handler om folks fordomme om kontanthjælpsmodtagere. Kan det virkelig passe, at der går en kontanthjælpsmodtager rundt, der er så velformuleret og har så mange holdninger og så mange kræfter? Der må være noget galt. Han må være sendt i byen af nogle andre. Men det er i virkeligheden deres egne fordomme, de kløjes i.«

Synes du, DR2 burde have gjort opmærksom på, at du er medstifter og medlem af et parti?

»Jeg mener, det ville have været relevant, hvis jeg var medlem af et af de etablerede partier. Nihilistisk Folkeparti er formelt set et parti – vi har stillet op til valg, hvor folk kunne stemme på os. Men det er en del af et kunstværk. Vi har ikke malet et billede, vi har lavet et parti. Så skulle DR også have nævnt, at jeg har 300 uudgivne digte liggende i skuffen? Der er mange detaljer, de skulle have haft med,« siger Robert Nielsen.

0 Kommentarer