Dorte Toft har været på tur med rutsjebanen

Inden IT Factory-skandalen rullede gennem medierne, havde Dorte Toft været på, hvad hun selv beskriver som, en rutsjebanetur.

Inden IT Factory-skandalen rullede gennem medierne, havde Dorte Toft været på, hvad hun selv beskriver som, en rutsjebanetur.

Op og ned og op og ned. Turen, inden IT-Factory skandalen endelig brød helt ud den 1. december, var hård for bloggeren Dorte Toft.

»Det har været som en rutsjebane med op- og nedture. Jeg troede hele tiden, at jeg havde dem. Til sidst manglede jeg bare en eneste brik for at feje tæppet væk, og det var en officiel udtalelse fra IBM, som bekræftede, at IT Factory løj. Men det fik jeg aldrig,« forklarer Dorte Toft til Journalisten.dk. Samtidig havde hun trusler om en retssag hængende over hovedet. 

Det er præcis et år siden i dag, at  hun fik det første rigtig gode tip på sin blog. I dag indeholder indlæggende mest lykønskninger, som krediterer Dorte Toft for hendes research af IT Factory. Nogle af indlæggene mener endda, at researchen er en Cavling værd.

»Det føles selvfølgelig helt fantastisk dejligt. Men jeg er meget træt lige nu,« siger Dorte Toft.

Selvom hun har en stor del i, at IT Factory-skandalen rullede, kunne hun ikke have gjort det alene.

»Jeg kunne aldrig, aldrig, aldrig have nået så langt, uden folk havde tippet mig på bloggen. Samtidig var det en meget stor styrke at være flere til sidst i processen,« siger Dorte Toft, som skrev artikler om IT Factory i samarbejde med Computerworld.

Senere i dag sender Mennesker og Medier på P1 udsendelsen 'Sov Medierne', hvor Lasse Jensen har talt med Dorte Toft. Senere i programmet debatterer lektor på Journalisthøjskolen Roger Buch og erhvervsredaktør på JP Steen Rosenbak, om det er urealistisk at tro, at danske erhvervs- og finansjournalister kan grave dybt og seriøst.

Allerede inden skandalen rullede havde Dorte Toft og Computerworld skrevet adskillige artikler om IT Factory. Læs for eksempel IT Factorys hemmeligheder – læs hele historien.