DJ-medlemmer sylter etik-snak

De tre første arrangementer, hvor DJs formand og næstformand skulle varme op under justeringen af de presseetiske regler, er blevet aflyst på grund af manglende tilmelding.

De tre første arrangementer, hvor DJs formand og næstformand skulle varme op under justeringen af de presseetiske regler, er blevet aflyst på grund af manglende tilmelding.

"Vi har fået seks tilmeldinger, så nu har vi aflyst. Der er jo ingen grund til at DJs formand eller næstformand skal sidde 6 timer i tog for det."

Sådan lyder det ærgerligt fra John Lykkegaard, formand for Kreds 4, der torsdag aften i DR i Aarhus, skulle have budt op til en livlig debat i forlængelse af, at DJ har sat de presseetiske regler under lup.

Det ligner en epidemi.

Kreds 2 og Kreds FYN har tidligere også aflyst – sidstnævnte bevirkede at Journalistens udsendte stod alene og forladt med blok og kuglepen klar.

"Jamen jeg forstår det faktisk ikke," siger John Lykkegaard.

"Man skulle jo tro, at etik er noget alle DJs medlemmer er med på at diskutere. Men måske er der for langt væk fra folks hverdag. De har jo travlt med at komme hjem fra arbejde. Men alligevel: online-medierne og god presseskik, det er da vigtigt for os alle sammen."

Baggrunden for DJs forsøg på at lokke medlemmerne til debat er, at DJ sammen med Danske Medier, DR og TV2 har besluttet at sætte fokus på de presseetiske regler. Samtidig ønsker DJ at få gang i debatten om kommunikationsetik.

Både presse- og kommunikationsetik er på dagsordenen på DJs delegeretmøde i april 2013.

Næste mulige etikarrangement er i Kreds 5, Herning, 1. november på Herning Folkeblad. 

Du skulle kunne læse mere på www.djkreds5.dk. Foreløbigt står der dog ingenting om arrangementet – så måske næstformand/formand får endnu en friaften.

 

 

2 Kommentarer

Allan Boye Thulstrup, Kreds 5
26. OKTOBER 2012
Vestjylland insisterer

I Kreds 5, der dækker Midt- og Vestjylland, insisterer vi på at sætte fagets etik på dagsordenen.

Derfor gennemfører vi vores møde. 

Selv om vi har oplevet medlemmer, der slår op i banen og undrer sig over, at vi skal have en højtravende etik-debat midt i en tid, hvor det er fyringsrunder, der fylder mest, så tror vi på, at den grundlæggende etik-debat er nødvendig for at sikre fremtiden for vores fag.

Vi vil derfor også gerne invitere alle de tilmeldte til de aflyste arrangementer i andre kredse til at deltage i vores møde.

 Det er 1. november 18.30 i Herning, Østergade 21.

Medlemmer af DJ kan tilmelde sig indtil tirsdag 30.oktober på mail@djkreds5.dk

Jan August Hillers
24. OKTOBER 2012
Re: DJ-medlemmer sylter etik-snak

Jeg tilmeldte mig og tilhørte derfor en eksklusiv  håndfuld fra Fyn. Jeg håbede på, at der, på trods af den helt håbløst kedelige og ujournalistiske invitation, ville komme nogle kødfulde boller på suppen.

Jeg vil kraftigt advare mod at tage de tre aflyste arrangementer som tegn på medlemmernes manglende interesse for etiske regler blandt journalister og kommunikatører. Arrangementet blev solgt for dårligt, og mon ikke forbundet i forvejen skulle have sikret sig deltagelse af nogle aktive repræsentanter for problematikkerne. 

Håber Journalistens udsendte fik noget ud af rejsen til Odense, så den ikke blev helt forgæves. Vi har jo flere gode spise- og drikkesteder.