DJ-medlemmer fører på smartphones og tablets

Næsten dobbelt så mange DJ-medlemmer har en smartphone som hele befolkningen. Og over dobbelt så mange DJ-medlemmer har en tablet. Det viser ny undersøgelse.

Næsten dobbelt så mange DJ-medlemmer har en smartphone som hele befolkningen. Og over dobbelt så mange DJ-medlemmer har en tablet. Det viser ny undersøgelse.

Hver tredje dansker ejer en smartphone. Det viser tal fra Danmarks Statistik, der blev offentliggjort tidligere på året. Nu har Dansk Journalistforbund undersøgt, hvor mange DJ-medlemmer, der har en smartphone.

Undersøgelsen er ifølge DJ den første, der dokumenterer omfanget af mobile kommunikationsmidler blandt medie- og kommunikationsfolk. Den viser, at hele 63 procent af de adspurgte ejer en smartphone. Det er altså næsten dobbelt så stor en andel som i hele befolkningen.

De adspurgte DJ-medlemmer er også langt foran på tablets som iPad. Her viser Danmarks Statistiks tal, at 9 procent af befolkningen i maj ejede en tablet eller en såkaldt mini-pc. Det aktuelle tal kan være lidt højere, men formentlig ikke i nærheden af de adspurgte DJ-medlemmer. Her ejer 21 procent en tablet.

Undersøgelsen er foretaget blandt 941 medlemmer af DJ. Deltagerne er fra en række udvalgte specialgrupper -Kommunikationsgruppen, Freelancegruppen, O-gruppen, Visuelt Forum og en stikprøve blandt medlemmer uden for specialgruppe, oplyser DJ.

1 Kommentar

Martin Thimes
18. OKTOBER 2011
Re: DJ-medlemmer fører på smartphones og tablets

Det er vel svært at sige, at DJ-medlemmer "fører", når den anden statistik ikke er lavet på andre faggrupper? Det eneste, man kan konkludere, er vel blot, at vi ligger over gennemsnittet af befolkningen?