Chefredaktør om boykot af journalist: ”Komplet uforståeligt og helt urimeligt”

Lokalpolitiker boykotter en journalist på Skive Folkeblad på baggrund af manglende tillid og en række kritiske artikler. Avisens chefredaktør: ”Politikere må leve med, at avisen bestemmer, hvilken journalist der ringer op.” Lokalpolitikeren har ingen kommentarer

Det er en form for forhåndscensur, når en lokalpolitiker ikke vil udtale sig til en bestemt journalist. Det mener chefredaktør på Skive Folkeblad, Ole Dall, efter at avisens journalist Merete Just er blevet boykottet af Peder Christensen, medlem af økonomiudvalget i Skive Kommune for Socialdemokraterne. 

Merete Just har ikke selv ønsket at udtale sig om sagen, men har henvist til chefredaktør Ole Dall.

”Det er komplet uforståeligt og helt urimeligt, og jeg håber, at den sunde fornuft snart indtræffer, så han igen vil tale med alle journalister. I rollefordelingen mellem presse og politikere må det være et godt og sundt bærende princip, at man tager telefonen, når man bliver ringet op,” siger Ole Dall.

Peder Christensen udtaler i en artikel i Skive Folkeblad, at han ikke har tillid til den pågældende journalist. Han har ikke ønsket at udtale sig yderligere til Journalisten.

”Jeg synes, at den daværende forvaltningsdirektør Per Nors blev behandlet skammeligt, og har på den baggrund ikke tillid til Merete Just. Og det her handler om tillid,” udtalte han til Skive Folkeblad.

Avisen bestemmer, hvilken journalist der ringer

Lokalpolitikerens kritik går på en række kritiske artikler skrevet af journalist Merete Just, men det gør ikke boykottet rimeligt, mener chefredaktøren. Og avisen kommer ikke til at bruge ekstra ressourcer eller sætte en anden journalist til at lave interviews med Peder Christensen i stedet.

”Politikere må leve med, at avisen bestemmer, hvilken journalist der ringer op. Den anden dag skulle journalisten spørge en række ordførere om noget, og da han ikke ville stille op, blev Socialdemokraterne så bare ikke hørt,” siger han.

Peder Christensen siger blandt andet, at den tidligere forvaltningschef blev behandlet ”skammeligt” af jeres journalist. Hvordan forholder du dig til den kritik?

”Jeg mener, den kritik rammer helt ved siden af. Vi skrev en række artikler med kritik af ansættelsesproceduren i kommunen, og vi skrev også nogle artikler med opbakning til direktøren. Det er fint, at politikere har forskellige meninger om, hvad der bringes i en artikel, men vi har ikke oplevet før, at nogen drager den konklusion, at de så ikke vil snakke med en journalist mere,” siger Ole Dall.

Chefredaktør: Skader hans egen sag

På avisen har de ikke oplevet, at andre politikere deler Peder Christensens forbehold over for den pågældende journalist. Heller ikke politikere fra samme parti.

”Vi håber på, at hans partifællers holdning betyder, at han besinder sig og dropper det. Jeg kan ikke se, at vi har nogen pressionsmidler at bruge mod ham, men hvis han i vigtige sager ikke vil snakke med den pågældende journalist, så ender det med mindre omtale. Og så skader han jo både sin egen sag og partiets,” siger Ole Dall.

 

 

0 Kommentarer