Carsten Nielsen-legat til fotojournalist- uddannelsens fader

Fotografen Jens-Kristian Søgaard modtog Carsten Nielsen-legatet på delegeretmødet for blandt andet arbejdet med at stifte fotojournalistuddannelsen. ”Jeg skabte nogle rammer, som er blevet fuldstændigt fantastisk udfyldt af de to undervisere Søren Pagter og Mads Greve”

Han var taget hele vejen fra Spanien til Kolding, Jens-Kristian Søgaard, for at modtage Carsten Nielsen-legatet på delegeretmødet.

”Tak for at I har givet mig denne fine pris. Den er jeg meget, meget glad for,” sagde han, da DJ-formand Lars Werge uddelte legatet til ham.

Fotografen har i løbet af sin karriere været både leder af fotojournalistuddannelsen, rektor på DJH, billedredaktør på Jyllands-Posten, siddet i DJ’s hovedbestyrelse og haft flere andre tillidsmandsposter.

Danske pressefotografer klodens dygtigste

Inden Lars Werge overrakte en kæmpe buket hvide blomster, en skulptur og de 20.000 kroner til Jens-Kristian Søgaard, tog formanden sig tid til først at give dansk pressefotografi pæne ord med på vejen:

”De danske pressefotografer er nogen af klodens dygtigste udøvere af faget. Der har altid været dygtige folk, men der er ingen tvivl om, at der kom et skub, da man valgte at skabe billedjournalistuddannelsen. Det har været med til at forme dansk pressefotografi til, hvad det er i dag. En mand, der særligt står bag det arbejde, er Jens-Kristian Søgaard,” sagde Lars Werge.

Gav æren videre

Jens-Kristian Søgaard brugte også det meste af sin tale på at fortælle om kampen for at få skabt en fotouddannelse, som var reelt journalistpræget og en fuldstændig parallel til den fire-årige journalistuddannelse.

”At uddannelsen har været en succes, hersker der ingen tvivl om. Sidste år vandt danske studerende 11 af de 14 kategorier i College Photographer of the Year,” sagde Jens-Kristian Søgaard, som ikke ville tage hele æren for uddannelsens succes.

”Jeg skabte nogle rammer, som er blevet fuldstændigt fantastisk udfyldt af de to undervisere Søren Pagter og Mads Greve.”

2 Kommentarer

Susanne Sayers
24. APRIL 2017
Hurra og stort tillykke. Hvor
Hurra og stort tillykke. Hvor er det fortjent.
Ole skydt
24. APRIL 2017
Tillykke Jens Kristian

Tillykke Jens Kristian
En velfortjent pris til dig. Jeg husker med stor glæde tiden i HB sammen med dig.
Mvh Ole skydt