Bureau-ejer anbefalede sine egne podcasts i Informations spalter

Det var en fejl, at Information ikke fik tjekket op på kilders interesser i podcasts, og anbefalingerne er nu fjernet, siger redaktør

”Det, der gør ’Adfærd’ anbefalelsesværdig i kategorien snakkepodcast, er diversiteten af gæster og den underspillede humor, der fungerer som en rød tråd. Værten, Morten Münster, snakker i den ene episode med Mikkel Kessler om motivation, mens en anden handler om, hvordan man opklarer et mord.”

Sådan lyder en del af anbefalingen af Morten Münsters podcastserie ’Adfærd’.

Anbefalingen er skrevet af Anders Guldberg, der er grundlægger af podcastbureauet hearHEAR, og blev bragt i en artikel i Information i går, hvor flere kilder med viden om og indsigt i det danske podcast-landskab hver især anbefalede tre lytteoplevelser.

Hvad der ikke fremgik af anbefalingen er, at det er Anders Guldbergs bureau, der står bag Morten Münsters podcast.

”Vi fik ikke tjekket, hvilket produktionsselskab der har været med til at lave den. Og det viser sig så at være Anders Guldbergs eget podcastbureau,” siger Katrine Yde, kulturredaktør på Information.

En fejl ikke at tjekke det 

Katrine Yde forklarer, at journalisten bag artiklen havde en klar forventning om, at kilderne ikke ville anbefale deres egne podcasts.

”Det er lidt ærgerligt og lidt svært at forstå, at Anders Guldberg vælger at anbefale noget, der er lavet på hans eget bureau uden at gøre opmærksom på det. Det er vores egen fejl, at vi ikke researchede og tjekkede det,” siger hun.

Redaktionen har nu været alle anbefalingerne igennem for at sikre sig, at der ikke er andre af kilderne, der har interesser i de anbefalinger, de har givet. Der viste sig at være et tilfælde mere.

Anders Guldberg har nemlig også anbefalet podcasten ’I får børn, jeg får kemo’ fra Radio Loud. Også den står hearHEAR bag.

I første omgang havde Information tilføjet i deres artikel, at ’Adfærd’ er produceret under Anders Guldbergs eget bureau. Nu, hvor det andet tilfælde er dukket op, har Information valgt at lade hans anbefaling af DR’s nyhedspodcast ’Genstart’ stå, men fjernet de to andre.

”I den første version af denne artikel anbefalede podcastproducent Anders Guldberg yderligere to podcasts. Vi er siden blevet gjort opmærksomme på, at han selv har været involveret i produktionen af de podcasts. Derfor er de nu fjernet,” lyder præciseringen nu i toppen af artiklen på Information.dk.

Artiklen er opdateret klokken 11.25, da Information har opdaget det andet tilfælde og redigeret den oprindelige artikel.

0 Kommentarer